Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kellemetlen látvánnyal sokan küzdenek, leginkább nők hadát érinti a narancsbőr problémája, de manapság egyre több férfin is megjelenik. Sokféle praktika, gyógykenőcs és módszer létezik annak érdekében, hogy megszüntessük a narancsbőrt. Hogy melyik a leghatásosabb, azt mindenki maga döntse el. Három pakolást mutatunk, érdemes kipróbálni.

narancs

1. Tengeri só és mandulaolaj – Két-három evőkanál tengeri sót keverjünk el ugyanennyi mandulaolajjal, majd jó erősen dörzsöljük át a keverékkel a problémás területet. Havonta legalább két-három alkalommal használjuk, majd utána luffaszivaccsal dörzsöljük végig a combot és vegyünk egy hideg-meleg vizes váltózuhanyt.

2. Kókuszolaj, kávé – Két-három kanál durvára darált kávét keverjünk el 50 ml kókuszolajjal, majd a fent említett eljárást alkalmazva dörzsöljük át vele a testet. Nem csak a narancsbőr ellen hatásos, hanem mindenféle szennyeződést eltávolít a bőr felületi és mélyebb rétegeiből is. Bőrradírként is alkalmazhatjuk.

3. Paprika-, avokádó- és szőlőmagolaj – A csípőspaprika szinte az összes narancsbőr elleni krém alapanyaga. Keverjünk el 2-3 kanál paprikaolajat 6 kanál avokádó olajjal vagy szőlőmagolajjal, és a keveréket kenjük fel a narancsbőrös területekre. Tekerjük be folpackkal, majd egy puha vastag törölközővel és időzzünk így legalább húsz percet. Majd távolítsuk el a dunsztot és mossuk le a pakolást, és hidratáljunk. A szőlőmagőrlemény és olaj rendkívül egészséges, erről itt olvashattok egy bővebb cikket.

A kezelések hatékonysága érdekében szaunázzunk rendszeresen, masszíroztassunk és igyunk sok folyadékot.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!