Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem szükséges vegyi anyagokat kenegessünk magunkra ahhoz, hogy sima legyen arcbőrünk. Keverjük ki a számunkra legmegfelelőbb arcmaszkot, csupa természetes anyagokból, és alig fél óra alatt eltüntethetjük a mitesszereket.

10374921_10152161147955885_1268918734502380576_n

Nem szükséges más csak egy tojás fehérje és egy evőkanál citromlé. De mielőtt nekifognánk a maszk készítéséhez, alaposan tisztítsuk meg az arcunkat a következőképpen.

Távolítsuk el arcukról a sminket, majd használjunk egy gyengéd bőrradírt. Ezt elkészíthetjük kávézacc vagy cukor segítségével. Bármelyiket is használjuk, tegyünk egy tálacskába két kanállal, majd öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy pépes állagú legyen, majd dörzsöljük át vele az arcunk, és öblítsük le langyos vízzel.

Majd vegyünk arc-gőzfürdőt. Forraljunk egy edénybe egy kevés vizet, tegyünk bele egy kevés kamillateát, majd vegyük le a tűzről, és tartsuk az edény fölé az arcunka. Közben takarjuk le a fejünket egy a lábast is eltakaró törölközővel, hogy a gőz ne szálljon el. Legalább öt percig gőzöljünk. Majd kenjük fel az alábbi arcmaszkot, hagyjuk rajta legalább húsz percig, majd mossuk le langyos vízzel.

Ajánló: Szabadulj meg természetesen az arc fekete és fehér pöttyeitől

Az arcmaszkhoz keverjük el egy tojás fehérjét egy kanál citromlével, majd addig verjük egy villával, míg habos lesz. Egy papírtörlőből tépjünk akkora darabot, hogy az arcunkat befedje, majd áztassuk a tojásos habba, és helyezzük fel az arcunkra. Azonnal tegyük az arcunkra, különben gyorsan megszárad. Ennyi az egész. Húsz-harminc percet hagyjuk az arcunkon, majd távolítsuk el a törlőt. Ez majd magával húzza a mitesszereket is.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!