KezdőlapÉletmódEgészségÍgy kell fogyasztani a babot, hogy teljes mértékben kihasználhassuk tápanyag-értékét!

Így kell fogyasztani a babot, hogy teljes mértékben kihasználhassuk tápanyag-értékét!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Amanda Rose pszichológus munkássága során megpróbált fény deríteni arra, hogy mi okozhatja a depressziót. Kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy szoros kapcsolat áll fenn a depresszió, és táplálkozási hiányosságok között.

bab

Saját tapasztalata szerint a poszttraumás depresszió egyik fő okozója a cinkhiány volt. A szakember szerint bizonyos élelmiszerek, mint például a gabonák, hüvelyesek, diófélék és magvak gátolják a cink, vas, és más különböző ásványi anyagok felszívódását.

A hüvelyesek, mint például a bab, borsó, lencse, csicseriborsó, földimogyoró, igen gazdagok tápanyagokban, de számos fontos tápanyagok elnyelnek. A depresszió elkerülése érdekében szükségünk van cinkre, vasra és magnéziumra. Ha étrendünkben hüvelyesek is szerepelnek rendszeresen, akkor gondoskodnunk kell, hogy a fent említett tápanyagokat pótoljuk más módon.

Ha a babot egy éjszakára 60 fokos vízben áztatjuk, csökken a fitinsav tartalma. Ezzel az egyszerű művelettel növehetjük az ásványi anyagok felszívódását több, mint 50%-al. A fitinsav megköti az ásványi anyagokat a belekben, még mielőtt azok fel tudnának szívódni, így nem tudja megfelelően hasznosítani a szervezet. A következő módszerrel csökkenthetjük a hüvelyesek fitinsav tartalmát fogyasztás előtt.

Keverjünk össze forró vizet, és szűrt vizet, és öntsünk annyit a babra, hogy teljesen ellepje azt. A műveletet a főzés előtti nap végezzük el, és éjszakára helyezzük langyos helyre a tálat.



Egy termoszban tároljunk meleg vizet, és amint a bab felszívja az előbb ráöntött mennyiséget, pótoljuk a termoszból a vizet.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet