Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A macska csodálatos állat tud lenni! Bár néha nehéz lehet egy állat gondozása a lakásban, a macska sokkal többet ad, mint amennyit kér tőlünk.

A tudósok szerint egy macska szeretete akár meg is hosszabbíthatja az életedet. Tanulmányok kimutatták azt is, hogy kisebb annak a kockázata, hogy szívrohamban halsz meg, ha cicát tartasz (dr. Adnan I Qureshi kutatása alapján).

Tudományosan igazolták, hogy azok, akik háziállatot, és különösen, akik macskát tartanak, kevésbé vannak kitéve a stressz, a depresszió, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának.

De még ennél is érdekesebb az a megfigyelés, ami szerint a macska dorombolása segíthet a beteg embernek.

A gyógyítók évszázadok óta használják a hang erejét a munkájuk során. Úgy gondolják, hogy bizonyos frekvenciák vagy hangtónusok különböző gyógyító hatással lehetnek a szervezetre. Íme néhány módszer, ahogyan a macska dorombolása segíthet azoknak, akik egészségügyi problémákkal küzdenek.

A dorombolás endorfinokat szabadít fel a macskában, és képes ugyanerre az emberek esetében is. A dorombolás csökkentheti a stressz-hormonokat és a vérnyomást, segíthet könnyebben megbirkózni a betegségekkel.

A dorombolás frekvenciája 25 és 140 Hz közé esik. Kimutatták, hogy ez a hangfrekvencia elősegíti a törések gyógyulását, az ízületek és az inak állapotának javulását, valamint a sebgyógyulást.

A macskákról tudjuk, hogy gyorsan felgyógyulnak a törésekből, az ízületi problémák és a csontrák előfordulása pedig viszonylag ritka náluk. Megtörténhet, hogy éppen a dorombolás az, ami elősegíti a gyors gyógyulást.

Emellett a tanulmányok azt mutatják, hogy a légzőszervi problémák esetében is segít, és azok az emberek, akik egy doromboló macska közelében vannak, szintén úgy érezhetik, hogy könnyebben lélegeznek.

Ugyanez a megoldás érvényes a migrénre is, az ugyanis sokkal könnyebben elmúlik, ha egy doromboló macska társaságában vagyunk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!