Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezerféle diéta van a világon, íme itt egy újabb! Persze biztos a szkeptikusok legyintenek egyet, és hogy hihetetlen az egész, de egy próbát megér. Az ígérteken túl, a méz még egészséges is, és így semmit nem veszítünk, ha minden este megeszünk egy kanállal, rendszeresen.

mezA mézdiéta azon az elven alapszik, mely szerint a mézfogyasztás hatására megszűnik a cukor utáni vágyakozás, és még alvás közben zsírt is éget az egészséges táplálék. Elméletileg több mint egy kilótól tudunk megszabadulni egy hét alatt, anélkül, hogy kalóriát kellene számolgatni, vagy csupa bio-egészséges ételeket kellene fogyasztani.

Mike McInnes táplálkozási szakember, a diéta kitalálója, felfedezte, hogy milyen jó hatással van, ha a naponta használatos cukrot, kávéban, teában vagy más ételekbe mézzel helyettesítjük. Szerinte az elhízás hátterében gyakran az áll, hogy túl sok cukrot fogyasztunk.

Az agy jelzéseket küld abban az esetben, ha stresszesek vagyunk a szervezetnek, hogy cukorra van szüksége, és ilyenkor zabálni kezdjük a csokit, kekszet, vagy éppen a cukros üdítőt kezdünk fogyasztani. Erre jó a méz, hogy a szervezetet elegendő egészséges cukorral látja el.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!