KezdőlapÉletmódEgészségItt a hihetetlen gyógyító erővel rendelkező ázsiai gyümölcs

Itt a hihetetlen gyógyító erővel rendelkező ázsiai gyümölcs

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ha eddig nem is hallottunk róla, érdemes megismerni, hiszen egyaránt hatásos depresszió ellen, ajánlott bőrregenerálásra, de kiváló immunerősítő is. És itt a sor még nem zárult le…

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Ismerjük meg! Nálunk még kevésbé ismert, de épp itt az ideje közelebbi barátságot kötnünk vele, hiszen számos gyógyíthatatlannak hitt betegségre lehet megoldás.

A narancssárga színű gyümölcs Kínában őshonos, de számos ázsiai országban termesztik. Sőt már Magyarországon is megél és terem a khaki fa. Az egzotikus ízű és illatú gyümölcsöt más néven datolyaszilvának vagy sharon-nak is hívják.

A jól megérett példány íze és illata hasonlít a sütőtök és őszibarack keverékére. A gyümölcs többek közt sok magnéziumot, nátriumot, vasat, cinket és káliumot tartalmaz. Ajánlott a fogyasztása a várandó anyák számára is. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B- és C-vitamint.

Érelmeszesedés ellen

Mivel nagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánst, mint a zöld tea, fogyasztása által elkerülhetjük az érelmeszesedést, és a stresszt is csökkenti. Ez a szénhidrátokban gazdag táplálék, védi a szívizmot is.

Szürkehályog ellen

A datolyaszilva nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint és béta-karotint, ezért megvéd a sokakat érintő makula-degeneráció nevű szembetegségtől és a szürkehályogtól is.



Depresszió ellen

Bár a gyümölcs eléggé édes, mégis sok jó szénhidrátot tartalmaz, így ösztönzi az agyi aktivitást, energiával tölt fel, és segít a depresszió elleni küzdelemben.

Erősíti az immunrendszert

Ez a finom és nagyon sok vitamint, ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs főleg az őszi és tavaszi időszakban kiválóan erősíti az immunrendszert. Fogyasztása segít megvédeni a szezonális vírusos betegségekkel szemben.

Enyhíti a gyomorfájást

Mivel egy lúgos étel, csökkenti a gyomor és a vér savasságát, így normalizálja a gyomorműködést és a terhelést.

Megelőzhető a rák

A táplálkozás-szakértők gyakran ajánlják a khaki fogyasztását, hiszen általa megelőzhető és csökkenthető az egyik legkomolyabb, rákot okozó rizikófaktor, a stressz.

Fáradtság ellen

Mivel gazdag tápanyagokban, szervezetünket folyamatosan energiával tölti fel. Serkenti az agy működését, ezért ajánlott azoknak fogyasztani, akik nagyobb szellemi terhelésnek vannak kitéve.

Bőrfiatalító

A khakit gyakran használják kozmetikai szerek alapanyagaként, így ajánlott azoknak is fogyasztani, akik gyorsan ráncosodtak, fáradt, fakó, töredezett a bőrük. A belső fogyasztáson kívül, villával széttörve, egy kis mézzel elkeverve pakolásként is alkalmazhatjuk.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet