Ha eddig nem is hallottunk róla, érdemes megismerni, hiszen egyaránt hatásos depresszió ellen, ajánlott bőrregenerálásra, de kiváló immunerősítő is. És itt a sor még nem zárult le…

Ismerjük meg! Nálunk még kevésbé ismert, de épp itt az ideje közelebbi barátságot kötnünk vele, hiszen számos gyógyíthatatlannak hitt betegségre lehet megoldás.
Olvasd el ezt is: Egy orvos arra figyelmeztet, hogy soha ne osszuk meg az ágyunkat a kutyánkkal
A narancssárga színű gyümölcs Kínában őshonos, de számos ázsiai országban termesztik. Sőt már Magyarországon is megél és terem a khaki fa. Az egzotikus ízű és illatú gyümölcsöt más néven datolyaszilvának vagy sharon-nak is hívják.
A jól megérett példány íze és illata hasonlít a sütőtök és őszibarack keverékére. A gyümölcs többek közt sok magnéziumot, nátriumot, vasat, cinket és káliumot tartalmaz. Ajánlott a fogyasztása a várandó anyák számára is. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B- és C-vitamint.
Érelmeszesedés ellen
Mivel nagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánst, mint a zöld tea, fogyasztása által elkerülhetjük az érelmeszesedést, és a stresszt is csökkenti. Ez a szénhidrátokban gazdag táplálék, védi a szívizmot is.
» A szakértők szerint ez az 5 legkárosabb szó, amit egy gyereknek mondhatunk
» Horoszkóp 2023. OKTÓBER: az ősz második hónapja boldogságot és pozitív változásokat hoz mindenki életében!
» A hagyományos elveket valló feleség szerint minden nőnek otthon kellene maradnia, hogy gondoskodjon a férjéről
» 5 ok, amiért jobb ha azonnal felhagysz a lelki társ keresésével
Szürkehályog ellen
A datolyaszilva nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint és béta-karotint, ezért megvéd a sokakat érintő makula-degeneráció nevű szembetegségtől és a szürkehályogtól is.
Depresszió ellen
Bár a gyümölcs eléggé édes, mégis sok jó szénhidrátot tartalmaz, így ösztönzi az agyi aktivitást, energiával tölt fel, és segít a depresszió elleni küzdelemben.
Erősíti az immunrendszert
Ez a finom és nagyon sok vitamint, ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs főleg az őszi és tavaszi időszakban kiválóan erősíti az immunrendszert. Fogyasztása segít megvédeni a szezonális vírusos betegségekkel szemben.
Enyhíti a gyomorfájást
Mivel egy lúgos étel, csökkenti a gyomor és a vér savasságát, így normalizálja a gyomorműködést és a terhelést.
Megelőzhető a rák
A táplálkozás-szakértők gyakran ajánlják a khaki fogyasztását, hiszen általa megelőzhető és csökkenthető az egyik legkomolyabb, rákot okozó rizikófaktor, a stressz.
Fáradtság ellen
Mivel gazdag tápanyagokban, szervezetünket folyamatosan energiával tölti fel. Serkenti az agy működését, ezért ajánlott azoknak fogyasztani, akik nagyobb szellemi terhelésnek vannak kitéve.
Bőrfiatalító
A khakit gyakran használják kozmetikai szerek alapanyagaként, így ajánlott azoknak is fogyasztani, akik gyorsan ráncosodtak, fáradt, fakó, töredezett a bőrük. A belső fogyasztáson kívül, villával széttörve, egy kis mézzel elkeverve pakolásként is alkalmazhatjuk.