KezdőlapÉletmódJön még kutyára dér! - Őket is óvni kell a hidegtől

Jön még kutyára dér! – Őket is óvni kell a hidegtől

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az elmúlt években egyre népesedett hazánkban a városi kutyapopuláció, azonban még mindig népszerű az a felfogás, hogy a kutyának az udvaron a helye. Ez nem feltétlenül baj, ha Blöki nem száraz kenyéren éldegél a karóhoz láncolva.

Ez könnyen elkerülhető, ha ismerjünk és betartunk néhány fontos szabályt: tilos tartósan kikötve tartani az ebet, mindig gondoskodni arról, hogy megfelelő minőségű és elegendő mennyiségű élelemhez, valamint friss, tiszta ivóvízhez jussanak, továbbá a mindenfajta időjárástól védelmet nyújtó búvóhelyet kell biztosítani a számukra. Ez utóbbi különösen nagy jelentőséggel bír most, hogy jön a tél és vele együtt a hideg éjszakák.

A nagy kérdés: Építeni vagy vásárolni?

Egy kutyaház megépítése nem nagy dolog! – gondolhatnánk. Azonban amint megnyitjuk az internetet és ellátogatunk kedvenc webáruházunkba, rengeteg féle mérettel, formával és típussal találkozhatunk: szigetelt, fa, műanyag, sőt, még benti kutyaház is létezik! Ekkor a legtöbben rádöbbennek, hogy ,,Egy kutyaház megépítése eléggé nagy dolog!”, hiszen ahhoz, hogy télen-nyáron, fagyban és kánikulában is megfelelő védelmet nyújtson, nem elég összecsavarozni néhány furnérlemezt.

Milyen méretet válasszunk?

Bár egy szép, nagy kutyaház akár jól is mutathat a kertben, ha Morzsi ősei tacskók és más padlócirkálók voltak, teljesen felesleges a drágább, nagyobb méretet választani, hiszen azon túl, hogy a kistestű eb beéri egy garzonnal is, a nagyobb teret nehezebben melegíti fel saját testhőjével. Ha a kutyaház bejáratának magassága nagyjából megegyezik a kutya marmagasságával, nem lőhetünk mellé.

Milyen anyagból készüljön?

A két legelterjedtebb anyag, amiből kutyaól készül, az a műanyag és a fa. A műanyag kutyaház előnye, hogy olcsóbb és könnyebb, mint a fa kutyaház, azonban kevésbé tartós megoldás. A fából készült változatok időtállóbbak, azonban a drága alapanyag miatt ezeket általában magasabb áron kínálják.

Mikor van szükség szigetelt kutyaházra?

A szigetelt kutyaház abban az esetben indokolt, ha a kutya az év minden napját és éjszakáját kint tölti, hiszen ez a típus megvédi szélsőséges időjárásban is. Ha azonban nem ezt a terméket választjuk, a csípős mínuszokban és a perzselő kánikulában mindig engedjük be kedvencünket egy olyan helyiségbe, ahol biztonságban átvészelheti az adott időszakot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet