KezdőlapÉletmódEgészségKészítsünk életerő-salátát a hideg napokra

Készítsünk életerő-salátát a hideg napokra

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Talán mindenkit váratlanul ért a kissé korán jött hideg időjárás, még azért nem lett volna nehéz elviselni pár napot, netán hetet, amikor még hétágra süt a nap, délután jókat lehet járni, sétálni, begyűjteni még egy kicsit a nap erejéből.

eletero-salata

No de így sincs nagy baj, meg kell látnunk más dolgokban is a szépet, igyekezzünk otthonunkban varázsolni egy kis melegséget, és készítsünk délutánra finomságokat, hiszen amellett, hogy jól lakunk, még erőre is kapunk az ételektől.

Szóval dobjunk össze gyorsan egy életerő-salátát. Akár munka után is összeállítható, mivel 15 percnél több időre nincs szükség. Mivel saláta, ezért természetesen az alap egy fejes saláta beszerzése, 40 dkg túró is kerüljön a kosarunkba, 4 szelet ananászt is vásároljunk, ha szeretjük. Majd jöhet két narancs, két evőkanál mazsola, lilahagymából nem kell nagy fej, elég egy kisebb is. Ugyanakkor erőt adó salátánkhoz még szükséges egy evőkanál bontott tökmag, egy evőkanál citromlé, olívaolaj és természetesen só.

Első lépésként természetesen meg kell mosni a salátát, bontsuk szét, a leveleket rakjuk rá egy tányérra. Majd a narancs felhasználása következik: hámozzuk meg a gyümölcsöt, majd ezután vágjuk fel kockákra. Ugyanez a sors vár az ananászszeletekre is. Egy edénybe keverjük össze a két gyümölcsöt, majd jöhet hozzá a mazsola, a túró és a hagyma, amelyet, hogy mutatósabb legyen, nem árt felkarikázni. A kapott egyveleget ezután rakjuk rá az előkészített salátalevelekre. Már csak annyi van hátra, hogy locsoljuk meg olívaolajjal és a citromlével, a tetejére pedig jöhet a hámozott tökmag, na meg a pár csipet só.

Hajrá!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet