Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szívroham kialakulásának legfőbb oka a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és a dohányzás. Ezek, amelyekről mindenki tud, ám van néhány olyan fontos tényező is, amely szintén hozzájárulhat a szívroham kialakulásához.

Ha eddig nem gondoltad volna, most megtudhatod, hogy mi az, amire még feltétlenül oda kell figyelned az egészséged érdekében!

Kalcium-kiegészítők

Egy 23 ezer résztvevő bevonásával végzett tanulmány szerint kimutatták, hogy azok, akik kalcium-kiegészítőket szednek nagyobb eséllyel vannak kitéve a szívroham kockázatának, mint azok, akik nem. A szervezetbe bejuttatott felesleges kalcium, akárcsak a koleszterin lerakódik az érfalakon, és ez is hozzájárulhat az infarktus kialakulásához. Éppen ezért csak orvosi ajánlásra, a megfelelő mennyiségben szedjünk kalciumot.

Légúti fertőzések

A légúti fertőzéssel vagy influenzával küzdő személyek ötször nagyobb eséllyel kaphatnak szívrohamot. A szakértők szerint a fertőzések olyan gyulladást hozhatnak létre a szervezetben, amely stroke-ot vagy szívrohamot válthat ki. A gyulladás, a láz, és a kiszáradás következtében a fertőzés kialakulási utáni 10 napban alakulhat ki a szívroham.

Vesebetegségek

A veseelégtelenség vagy más különböző krónikus vesebetegségek növelhetik a szívinfarktus, és a kardiovaszkuláris problémák kialakulásának esélyét – állítják a szakemberek.

Ínyproblémák

Az ínybetegségek következtében számos baktérium léphet be a véráramba, ahol letapadva az érfalra, elősegíthetik a szívinfarktus kialakulását. A szájüregi fertőzések nagyon veszélyesek lehetnek, érdemes minél hamarabb szakemberhez fordulni a problémával.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!