KezdőlapÉletmódEgészségMit együnk, hogy kivédjük a káros napsugárzást?

Mit együnk, hogy kivédjük a káros napsugárzást?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Évről-évre egyre több negatívat hallunk a napsugárzásról, a különböző védelmi célból kifejlesztett krémek, kencék, olajok, testápolók pedig szép számmal lepik el az üzletek polcait. Védeni bőrünket mindenképp szükséges, de tegyük ezt belülről is, ne csak kívülről.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Nézzük milyen tápanyagok és élelmiszerek szükségesek ahhoz, hogy nagyobb biztonságot nyújtsunk bőrünknek.

A túlzott napsugárzás nem csak bőrünkre veszélyes, hanem sejtjeinket is károsítja, sőt az immunrendszerünket is károsíthatja. A hosszas napozás után amellett, hogy szép barnának és boldognak érezzük magunkat, sejtjeink rengeteg agresszív anyagot halmoznak fel.

Hogy kivédjük a károsodást szükséges a nagy dózisú C-vitamin fogyasztása és az E-vitamint se hanyagoljuk el. Fogyasszunk szelénben és béta-karotinban gazdag ételeket, hiszen ezek nem csak védelmet, hanem egyenletesebb barnulást is biztosítanak.

Szelént tartalmaznak például a tengeri halak, a spárga és a kókuszdió. E-vitaminban gazdagok a tejtermékek és teljes kiőrlésű termékek. C-vitamin van a sárgarépában, paprikában, almában. Ha pedig a béta-karotint akarjuk pótolni, fogyasszunk sok paradicsomot, barackot, sárgadinnyét és sárgarépát.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet