KezdőlapÉletmódÖt kreatív ötlet a sikeres nyaraláshoz

Öt kreatív ötlet a sikeres nyaraláshoz

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nyaralás önmagában egy ajándék! Lehetőség a teljes kikapcsolódásra, az élményszerzésre, új tájak megismerésére vagy a régi, hőn szeretett vidékek meglátogatására. Hosszú évek után ez a fajta szabadság mindenkinek elérhető és megélhető. Na, de azért egy kis fűszer nem árt a szervezés periódusában. És hogy mi az a komponens, aminek a megléte önmagában garantálja a sikert? Természetesen a kreativitás!

A lehetőségek száma végtelen?

Ha nem is teljes egészében végtelen, megszámlálhatatlan, de az biztos, hogy a repülőjegy oldal nem szűkölködik azokban a megvalósításra váró álom variációkban, amik magukban hordozzák az elégedettséget, a sikert és persze a relaxáltság vég nélküli perceit.

Az egyik legjobb tipp, ami az ötletelés fázisában felbukkanhat, az ismeretlenre való nyitottság! Az emberek többsége hajlamos a múltbeli tapasztalataira alapozni a jelen vagy a jövő döntéseit. Igen ám, de ezen metódus mentén újra és újra ugyanazok az elhatározások ismétlődnek. Ha például egyszer bevált a tengerpart, akkor onnantól fogva más úti cél fel sem merülhet.

De mi történik ekkor tulajdonképpen? Az, hogy a végtelen lehetőségek hirtelen egyetlen egy variánsra redukálódnak és ennyi. Becsukódik a valóra váltás ajtaja és tényleg úgy tűnik, hogy nem létezik más út, mint az oly jól megszokott. Ezzel szemben mi megy végbe akkor, ha ez az ajtó nyitva marad? Hirtelen olyan lehetőségek, olyan váratlan elképzelések is felbukkanhatnak, amik világokat átformáló erővel bírnak.

S többnyire ezek azok a tervek, amik ha végül beteljesednek, akkor olyan élmények forrásaivá válnak, amik tényleg egy egész életre szólnak. Mert a változatosság gyönyörködtet! Még akkor is, ha a változatlan első blikkre kényelmesebbnek és főleg biztonságosabbnak tűnik. Vigyázat, ez azonban csupán a látszat!

Öt kreatív ötlet a sikeres nyaraláshoz

A rövid idő mit sem ér?

Mi számít rövidnek? Sokan egy-egy napra nem hajlandóak kimozdulni, mert úgy érzik, hogy az túlságosan macerás. Pedig pár óra alatt lezavarható az utazás és a mini kimozdulás is olyan emlékezetes pillanatokat adhat, amire talán a legtöbben nem is gondolnak.

A Barcelona repülőjegy oldalon a varázslatos Barcelona kínálgatja bájait. Hányan mondanák azt, hogy ide nem éri meg egy hétnél kevesebbre elmenni? Persze ez a fajta mentalitás is valahol érthető, sőt már-már logikus. Viszont az igazán nagy meglepetések ott születnek, ahol a logikus gondolkodás nyugdíjba vonul és átadja a helyét az intuitív döntéseknek.

Szóval ki tudja, ha nincs egy hétnyi vagy tíz napnyi rendelkezésre álló szabadság, akkor miért ne okozhatna örömöket egy villámlátogatás? Érdemes azokat a bizonyos sablonos kereteket időről-időre átlépni, kitágítani, mert váratlan fejlemények egész garmada indulhat el egyetlen bátor elhatározás nyomán.

Öt kreatív ötlet a sikeres nyaraláshoz

Hátizsákos kirándulás jöhet?

Sokan úgy vágnak bele a világ felfedezésébe, hogy fognak egy hátizsákot, és elindulnak. Kész! Nincsen túlbonyolítás, túlgondolás. Aztán pár nap után jöhet a hazaút. Elképzelhető, hogy ebbe a felfogásba a fapados variációk azok, amik a leginkább belepasszolnak. De aki egy-egy táj polgári szépségét kívánja megismerni, annak igazán jó ötlet úgy betoppanni az ország területére, mintha csak egy ott élő érdeklődő lenne. A legtöbb érdekesség ezzel a fajta hozzáállással fedezhető fel, tapasztalható meg. Nem mindenki nyitott erre a típusú minimalista hozzáállásra, de az kétségtelen tény, hogy közelebbi célponttal egy próbát megér. Mert kalandos, mert izgalmas, és mert számtalan megismerésre méltó pillanatot, tapasztalást, élményt tartogat!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet