KezdőlapÉletmódSzerelem„Szerelem az, amikor a kutyám az arcomat nyalogatja" - így vélekednek a...

„Szerelem az, amikor a kutyám az arcomat nyalogatja” – így vélekednek a gyerekek a szerelemről!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Olasz pszichológusok egy csoportja arra szánta el magát, hogy gyerekeket kérdezzen arról, mi is a szerelem. A szakemberek 4 és 8 év közötti kiskorúaktól várt választ az emberiséget leginkább foglalkoztató érzelmi kérdésre.

gyerekek-szerelem

A csöppségek meglepő véleményt alkottak, melyekre nemcsak a tudósok, de még mi sem számítottunk. Íme a legcukibb 13 válasz a begyűjtöttek közül.

1. „Szerelem az, amikor a városban ebédelsz, és egy tasak hasábburgonyát ajándékozol valakinek, anélkül hogy elvárnád, ezt veled is valaki megtegye.” (Gianluca, 6 éves)

2. „Amikor nagyanyónak arthritise volt, és nem tudta kilakkozni a körmeit, nagyapó lakkozta ki neki, holott neki is arthritise van. Ez a szerelem.” (Rebecca, 6 éves)

3. „Szerelem az, amikor a lány beparfümözi magát, a fiú pedig aftershave-et használ, aztán közösen kimennek valahová, és szimatolják egymást.” (Martina, 5 éves)4. „A szerelem az első dolog, amit érzel, ha jönnek a bajok.” (Carlo, 5 éves)

5. „Szerelem az, amikor valaki rosszat tesz veled, te pedig nagyon szomorú vagy, de nem kiabálsz, nehogy sírva fakaszd őt.” (Susanna, 5 éves)

6. „A szerelem az a dolog, amitől tudunk mosolyogni még akkor is, ha fáradtak vagyunk.” (Tomasso, 4 éves)

7. „Szerelem az, amikor anya kávét főz apának, de még mielőtt odaadná, megkóstolja, hogy biztos legyen abban, hogy finom.” (Daniele, 7 éves.)

8. „Szerelem az, amikor anya a csirke legfinomabb falatját adja apának.” (Elena, 5 éves)

9. „Szerelem az, amikor a kutyám az arcomat nyalogatja, még akkor is, ha egész napra egyedül hagytam.” (Anna Maria, 4 éves)

10. „Nem kell mondanod, hogy szeretlek, ha nem igaz. De ha igaz, gyakran kell mondanod. Az emberek feledékenyek.” (Jessica, 8 éves)

11. „Ha szeretni akarsz, kezdd egy olyan baráttal, akit nem tudsz elviselni.” (Michele, 6 éves)

12. „Szerelem az, amikor egy idős bácsi és egy idős néni még mindig barátok, holott nagyon jól ismerik egymást.” (Tommaso, 6 éves)

13. „Ha valaki szeret minket, az, ahogyan a nevünket kiejti, különbözik a többitől.” (Luca, 4 éves)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet