Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha meguntad már, hogy reggelente egy gyors mozdulattal megfésülöd, és copfba kötöd a hajad, próbáld meg inkább az alábbi kontyot elkészíteni. A kontyot körbevevő fonás nagyon mutatós, teljesen királynős hatást kelt. Érdemes kipróbálni!

konty

A konty az egyik legelegánsabb női hajviselet, számtalan változata van, így soha nem válik unalmassá. Az alábbi videón láthatjuk, hogyan készíthetünk egy ún. fordított kontyot, fonott díszítéssel körbevéve. Szükségünk lesz egy kis szivacs anyagból készült kontytartó formára, egy kevés türelemre, és máris foghatunk neki a remekműnek.

Ez a konty fordítva készül, mint ahogy általában megszoktuk. A felső részt tűzzük fel ideiglenesen, majd a fonással kezdjük alulról a műveletet. A fonásnál jobb, ha először megkérünk valakit, és, ha már jól megy, csak akkor csináljuk magunknak. Nem annyira nehéz, de, mivel a tarkón zajlik a fonás, nem látunk semmit belőle, így csak érzéseinkre hagyatkozhatunk.

Mikor végeztünk vele, rögzítsük egy kevés hajlakkal. Kössük be a hajunk a fejtetőn, húzzuk rá a kontytartó szivacsot, válasszunk külön egy tincset, és kezdjük el fonni a videón látott módon. Miután körbefontunk a kontyot, rögzítsük egy pár hajszálcsattal a fonatot, és készen is vagyunk.

Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik, de egyszer-kétszer ha elkészítjük, már rutinos könnyedséggel menni fog következőkor.