KezdőlapÉletmódVegyszer nélkül fertőtleníteni? Az ózongenerátort imádni fogja!

Vegyszer nélkül fertőtleníteni? Az ózongenerátort imádni fogja!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A környezettudatos élet része, hogy környezetbarát vegyszerekkel takarítunk. De mi lenne, ha még ezektől is meg lehetne szabadulni úgy, hogy a lakás mégis tökéletesen fertőtlenítve van? Ebben a lehetetlen küldetésben segít az ózongenerátor.

A környezettudatos háztartás tudatos választásokkal áldozatok nélkül is tökéletesen megvalósítható. Már számtalan remek tisztítószer létezik, ami gyengéd a környezetünkhöz és egészségre sem ártalmas. Ugyanakkor a zöld megoldásokkal egyik legnehezebben megoldható feladat a fertőtlenítés, mert klór nélkül szinte lehetetlen a kórokozóktól megszabadulni. Legalábbis lehetetlen volt az ózongenerátor készülékek megérkezése előtt.

Az ózongenerátor egy olyan hordozható készülék, ami átszűri egy helyiség levegőjét. A levegő egy olyan szűrőn áramlik át, ami elektromos áram hatására ózont generál. A keletkezett ózon rendkívül erős oxidáló hatású, ötvenszer erősebb, mint a klór és háromezerszer gyorsabban is hat. Az ózon reakcióba lép a levegőben lévő baktériumok és vírusok molekuláival és roncsolva azokat elpusztít szinte minden kórokozót.

Mivel a felszabaduló ózon gáz halmazállapotú, így eljut a helyiség minden apró zugába. Ezáltal jóval alaposabban és átfogóbban fertőtlenít, mint a felületi fertőtlenítő tisztítószerek.

Mennyire biztonságos az ózongenerátor használata?

Az ózongenerátor egy rendkívül biztonságos, normál elektromos hálózatba csatlakoztatható készülék. Az áram hatására felszabaduló ózon nagy dózisban belélegezve légúti irritációt okozhat, ezért nem szabad a helyiségben tartózkodni, amíg a készülék működik. A készülék használata után fél órát hagyni kell az ózont, ez alatt az idő alatt az ózon nagyrésze kifejti hatását és oxigén molekulákra bomlik.
A hatóidő lejárta után már biztonságosan beléphetünk a szobába, de egy alapos szellőztetésre szükség van. Az ózon nem ártalmas a környezetre, a bomlása után visszamaradó oxigén pedig kifejezetten egészséges.

Az ózongenerátor legfontosabb előnyei

 • Nincs fertőtlenítőszer:
  – a fertőtlenítés nem klór alapú anyagokkal történik.
 • Környezetre ártalmatlan:
  – az ózon magában is természetes anyag, de gyorsan lebomlik és oxigén marad utána.
 • Rendkívül gyors és alapos:
  – az ózon a klórnál ötvenszer erősebb és háromezerszer gyorsabban hat.
 • Mindenhová elér:
  – a gáz halmazállapotú ózon olyan helyeken is fertőtlenít, ahová a felületi tisztító nem ér el.
 • Egyszeri befektetés:
  – ugyan az ózonlapot idővel pótolni kell, de a készüléket csak egyszer vásárlod meg.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet