KezdőlapÉletmódEgészségZöldbab, az idei nyár elengedhetetlen zöldsége. Nézd meg miért érdemes fogyasztani!

Zöldbab, az idei nyár elengedhetetlen zöldsége. Nézd meg miért érdemes fogyasztani!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A zöldbab a nyár egyik legegészségesebb tápláléka. Ki ne hagyd semmiképp!

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Ha csak egy nagyon kicsi kertünk van, akkor is szorítsunk be minden évben legalább egy-két bokor zöldbabot. Ennél finomabb étel kevesebb van a Földön. Sorolnám is a recepteket, de végtelen elkészítési módja van. Nyáron kell enni belőle minél többet, frissen, ropogósan, épp csak megpárolva. A téli lefagyasztott változatának már nem olyan az íze!

A zöldbab kevés embernek tartozik a kedvenc zöldségei közé, azonban, ha valaki alaposan megismerkedik vele, és megtanulja finoman elkészíteni, egy életre beleszeret. Van élet a zöldbab levesen, és főzeléken túl is!

A zöldbab nagyon sok C-és B-vitamint, káliumot, magnéziumot, nikkelt, lítiumot és vasat tartalmaz.

Aki vashiányos, fogyasszon sok zöldbabot

Ha valaki vashiányos, fogyasszon minél több zöldbabot. A “szegény ember húsa”-ként is emlegetett zöldbab kétszer több vasat tartalmaz, mint például a spenót.



Fogyasztó hatása van

A zöldbab nagy mennyiségben tartalmaz vizet, ezért segítségével megszabadulhatunk a felgyülemlett víztől, és méreganyagtól. Ezzel pedig beindul a karcsúsodási folyamat is.

Magas a magnéziumtartalma

100 gramm zöldbabban 28 egységnyi magnézium található. A magnézium segítségünkre van a lelki egyensúly fenntartásában, segítségével megelőzhetjük a szorongást, és a depressziót.

Magas B-vitamin tartalma miatt megakadályozza a csontritkulást

Egy felmérés szerint azok a személyek, akik sok zöldbabot ettek fiatal korukban, később nem küzdöttek a csontritkulás problémájával.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet