A zöldbab a nyár egyik legegészségesebb tápláléka. Ki ne hagyd semmiképp!

Ha csak egy nagyon kicsi kertünk van, akkor is szorítsunk be minden évben legalább egy-két bokor zöldbabot. Ennél finomabb étel kevesebb van a Földön. Sorolnám is a recepteket, de végtelen elkészítési módja van. Nyáron kell enni belőle minél többet, frissen, ropogósan, épp csak megpárolva. A téli lefagyasztott változatának már nem olyan az íze!
A zöldbab kevés embernek tartozik a kedvenc zöldségei közé, azonban, ha valaki alaposan megismerkedik vele, és megtanulja finoman elkészíteni, egy életre beleszeret. Van élet a zöldbab levesen, és főzeléken túl is!
A zöldbab nagyon sok C-és B-vitamint, káliumot, magnéziumot, nikkelt, lítiumot és vasat tartalmaz.
Aki vashiányos, fogyasszon sok zöldbabot
Ha valaki vashiányos, fogyasszon minél több zöldbabot. A “szegény ember húsa”-ként is emlegetett zöldbab kétszer több vasat tartalmaz, mint például a spenót.
Fogyasztó hatása van
A zöldbab nagy mennyiségben tartalmaz vizet, ezért segítségével megszabadulhatunk a felgyülemlett víztől, és méreganyagtól. Ezzel pedig beindul a karcsúsodási folyamat is.
Magas a magnéziumtartalma
100 gramm zöldbabban 28 egységnyi magnézium található. A magnézium segítségünkre van a lelki egyensúly fenntartásában, segítségével megelőzhetjük a szorongást, és a depressziót.
Magas B-vitamin tartalma miatt megakadályozza a csontritkulást
Egy felmérés szerint azok a személyek, akik sok zöldbabot ettek fiatal korukban, később nem küzdöttek a csontritkulás problémájával.