KezdőlapHi-TechInternetIzraeli leányvállalatot vásárolt a Facebook

Izraeli leányvállalatot vásárolt a Facebook

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az amerikai Facebook megvásárolta az izraeli Onavo nevű start up vállalkozást, és segítségükkel megalakítják a Facebook első izraeli leányvállalatát – közölte a Háárec című izraeli lap kedden.

A Facebook, a világ legnagyobb közösségi hálózatát működtető vállalat 150-200 millió dollárt (33 milliárd-48 milliárd forintot) adott az izraeli Onavo nevű cégért, amely áttörést ért el adattömörítésben és a mobiltelefonok adatainak elemzésében.

Az üzleti megállapodás értelmében az Onavo átadja fejlesztéseit a Facebooknak, megtartja mintegy harminc alkalmazottal működő izraeli irodáját és ezentúl az amerikai vállalat részeként készíti termékeit.

A 2010-ben alapított Onavo két területen volt eddig sikeres. Egyrészt létrehoztak egy okostelefon alkalmazást, amely optimalizálta a készülék teljesítményét és fogyasztását, másrészt mobilkészülékekre programokat tervezők számára elemezték termékük teljesítését és összehasonlították azt riválisaikéval.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet