KezdőlapHi-TechInternetMagyar iPhone 5-ös átverés terjed a Facebookon

Magyar iPhone 5-ös átverés terjed a Facebookon

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egyetlen lájkért cserébe iPhone 5-öt a magyar felhasználóknak egy direkt erre a célra létrehozott facebookos oldal.

A Magyar iPhone Közösség gyors nyomozása szerint egy offshore cég adatai vannak megadva azon az oldalon, amely ígérete szerint a lájkoló felhasználók közt egy iPhone 5-öt sorsol majd ki. Az üzemeltetői adatok mellett a másik gyanús pont az oldal nevének „hivatalossága” lehet, nem igazán érteni ugyanis, hogy mégis minek a hivatalos oldaláról lehet szó, mikor sem a szerdán bemutatott, itthon szeptember 28-án megjelenő iPhone 5-é, sem az oldal url-jében foglalt T-Mobile-é nem lehet.

A gyanússág mellett szabálytalansággal is találkozhatunk, a Facebook promóciós szabályzata ugyanis kifejezetten tiltja azokat a nyereményjátékokat, melyekben egy oldal lájkolása az egyetlen feltétele a sorsolási kalapba kerülésnek.

A kamunak tűnő nyereményjáték célja alighanem elegendő felhasználó begyűjtése, majd néhány hirdetés megjelenítése számukra, a később kihelyezett linkekre érkező felhasználói kattintásokból pedig az üzemeltetők valószínűleg pénzhez jutnak.

Forrás: hvg.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet