KezdőlapHi-TechInternetNagy bejelentésre készül a Facebook

Nagy bejelentésre készül a Facebook

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

facebook

Idén már harmadik alkalommal rántja össze az amerikai techsajtó képviselőit a Facebook a főhadiszállására, hogy ott valami nagyon nagy durranást mutasson be nekik.

A Graph Search és a megújított üzenőfal bemutatása után az április negyedikei sajtókonferencia meghívója csak annyit ír, „Gyere, és nézd meg az új otthonunkat Androidon”. Hogy ez pontosan mit jelent, azt senki sem tudja, mindenesetre a kézenfekvő magyarázatot (megújul az androidos Facebook alkalmazás) gyakorlatilag azonnal elvetette a szaksajtó, mondván, annak nem kerítene ekkora feneket a cég, eddig is viszonylag csendben adták ki az mobilos Facebook-appokat, és valószínűleg ezután is úgy fogják.

A spekulációk tengeréből két pletyka emelkedik ki, mindkettőt állítólagos belső facebookos forrásokra hivatkozva kapták fel techblogok, portálok és elemzők. Az egyik szerint a Facebook saját, Android-alapú operációs rendszert készít, valami olyasmit, mint az Amazon a Kindle Fire tabletekhez, gyakorlatilag egy módosított, átrajzolt, itt-ott erősen átírt saját Android-verziót. Ebben természetesen az lenne a jó a közösségi oldalnak, hogy az operációs rendszer szintjén támogatná a Facebook egyes funkcióit, a facebookos lájkolás, megosztás és egyebek mélyen beépülnének az operációs rendszerbe.

Újra felbukkant a saját márkás Facebook-telefonról szóló pletyka is, ami legalább három éve kering a neten, és maga Mark Zuckerberg is többször cáfolta interjúkban a létezését (ezt persze sokan megerősítésnek veszik, mondván, csak lehet valami a titkos fejlesztésben, ha ennyire tagadják). A híresztelések a HTC-vel hozzák most össze a közösségi oldalt, és arról szólnak, hogy nagyjából úgy dolgozna együtt a két cég a Facebook-telefonon, ahogy a Google és az LG a Nexus 4 okostelefonon. Vagyis a Facebook adná a szoftvert – a már említett saját Android-verziót -, a HTC meg gyártaná a hardvert hozzá.

Forrás: Index.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet