KezdőlapHobbyA hortenziák nagyobb és szebb virágokat fognak hozni ezzel az egyszerű trükkel

A hortenziák nagyobb és szebb virágokat fognak hozni ezzel az egyszerű trükkel

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A hortenzia (Hydrangea) nyáron gyönyörű látványt nyújt a kertben színes virágaival, amik fehér, piros, rózsaszín és kék árnyalatokban is pompázhatnak.

Amy Enfield kertészmérnök szerint pedig van egy egyszerű trükk, ami elengedhetetlen, hogy a hortenziák nagyobb és szebb virágokat hozzanak.

A szakértő szerint a hortenziák esetében a heti többszöri „mély öntözés” a megfelelő módszer, hogy ezzel is ösztönözzük a gyökerek növekedését.

A vizet a növény tövéhez kell eljuttatni, hogy a levelek és a virágok szárazok maradjanak. A legjobb továbbá, ha reggel öntözünk, hogy a növények ne hervadozzanak a nappali hőségben.

Enfield szerint a hortenziák egyenletes nedvességtartalom mellett fejlődnek a legjobban, ezért érdemes mulcsréteggel borítani a talajt, hogy jobban megtartsa a nedvességet.

Hortenziát ugyanakkor cserépbe is ültethetünk, de ebben az esetben van még néhány apróság, amire érdemes odafigyelni. A hortenziák szeretik a világos helyeket a lakásban, és szobahőmérsékleten érzik magukat a legjobban, tehát sem a túl hideget, sem a túl meleget nem viselik jól.

A növény szereti az állandó nedvességet, de figyelni kell a túlöntözésre is. A legjobb, ha teszünk egy cserép aljat, vagy más edényt a cserép alá, hogy felfogja a fölösleges nedvességet. Az összegyűlt vizet az öntözés után fél órával öntsük ki, mivel ha a gyökerek vízben állnak, nem jutnak oxigénhez, és elhalnak.

Amikor a növénynek vízre van szüksége, a levelek elkezdenek lekonyulni, de öntözés után ismét erőre kapnak. Ugyanakkor érdemes hetente jó minőségű tápszerrel is ellátni a növényeket.

Ezenkívül a kártevőkre is oda kell figyelni, különösen a viaszos pajzstetvekre és a takácsatkafélékre. A pajzstetvek gyakori problémát jelenthetnek, és mivel egy nőstény akár 600 tojást is lerakhat élete során, rendkívül gyorsan elterjednek.

A legjobb módja annak, hogy megelőzzük a támadást, mielőtt komoly fertőzés alakulna ki, ha zárva tartjuk az ablakokat és ajtókat, és rendszeresen ellenőrizzük a növényeket.

A takácsatkafélék esetében érdemes ellenőrizni a levelek fonákját, mivel ott fonnak laza, pókhálószerű szövedéket, és annak védelmében szívogatják a megtámadott növény nedvét.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet