KezdőlapHobbyA kertész szerint ezzel a 3 konyhai hulladékkal elérhetjük, hogy a hortenziák...

A kertész szerint ezzel a 3 konyhai hulladékkal elérhetjük, hogy a hortenziák virága élénkebb színű legyen

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A hortenziák közkedvelt kerti növények, mivel nagy, gyönyörű virágaik különböző színekben pompázhatnak. A legszebb, színpompás virágok eléréséhez azonban van néhány dolog, amit nem árt figyelembe venni.

Egy kertészeti szakértő szerint a hortenziák három egyszerű konyhai hulladéknak köszönhetően valósággal kivirulnak, és gyönyörű, élénk színű virágokat hoznak.

„A hortenziák akkor hozzák a legszebb, intenzív színű virágokat, ha folyamatosan gazdag tápszereket kapnak” – mondja Lindsey Chastain kertészeti szakértő és blogger.

A tápszerezés nagyon fontos része a hortenziák gondozásának, mivel biztosítja, hogy a növények megkapják a szükséges tápanyagokat a virágzáshoz.

Ahelyett azonban, hogy a boltban vásárolt vegyszereket használnánk, Chastain szerint három egyszerű konyhai hulladékkal is gondoskodhatunk a növények igényeiről. A szakértő szerint sok közönséges ételmaradék teljesen természetes tápanyagforrást biztosít a hortenziáknak.

Ezek közül az első, ami minden konyhában megtalálható, a tojáshéj, ami segít a növényeknek több táplálékot és vizet felvenni a talajból, ami nagyobb virágokat eredményez. Ehhez egyszerűen zúzd finom porrá a tojáshéjakat, és szórd a hortenzia bokrok köré ezt a kalciumban gazdag tápszert.

A második konyhai hulladék, ami nagyszerűen alkalmas a hortenziák táplálására, a kávézacc, ami nagy adag nitrogént biztosíthat a növényeknek, ezáltal lehetővé téve az intenzív növekedést és az élénk színeket.

A kávézaccban található szerves anyagok javítják a talaj szerkezetét, segítik a vízvisszatartást, és a mikrobák egyensúlyát. A kávézacc koffeintartalma természetes stimulánsként hat, elősegíti a talajban a mikrobiális aktivitást és a tápanyagok felszívódását, ami egészségesebb és erősebb növényeket eredményez.

Az utolsó konyhai alapanyagok, amelyet felhasználhatunk a hortenziák gondozására a savas ételmaradékok, például citrusfélék vagy ananász héja.

A káliumban, foszforban és nitrogénben gazdag citrusfélék, például narancshéj hozzáadása a talajhoz segít, hogy a hortenziák egészségesen fejlődjenek. Ehhez hagyd a héjakat teljesen megszáradni, mielőtt elszórnád azokat a növények körül, hogy megakadályozd a penész kialakulását.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet