Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az orchidea egy igen közkedvelt virág, nagyon sokan imádják, de vannak, akik megrögzött orchidea rajongók, és az egész lakást körberakják ezzel a csodálatos virággal.

Ha azt szeretnéd, hogy a közkedvelt virágtól pompázzon az otthonod, érdemes egy kicsit jobban megismerkedned az orchidea jellemző tulajdonságaival.

Mit mond a legenda?

Az orchidea a tisztaság, ártatlanság és tökéletesség jelképe. Egy régi történet szerint a férfiak akkor ajándékoznak orchideát a feleségüknek, ha azt szeretnék, hogy azok jobban bízzanak bennük. Állítólag a nőket annyira elvarázsolja a virág szépséges bája, hogy még a hűtlenséget is képesek megbocsátani.

Az orchideát sokan “vámpírnak” tekintik

A feng-shui szabályai úgy tartják, hogy az orchideát egyáltalán nem ajánlott a hálószobában tartani. Az orchidea egy élősködő, természetes élőhelyén a fák törzsén kapaszkodva él, onnan szívja magába a tápanyagot. A lakásban tartva a virág pora álmatlanságot, és a reflexek lelassulását okozhatja. Úgy tartják, hogy ez a csodálatos virág egy valóságos energiavámpír. Akik sok orchideát tartanak az otthonukban gyakran panaszkodnak gyengeségre, energiahiányra.

Hogyan védheted ki az orchidea negatív hatását?

A feng-shui szakértők azt ajánlják, hogy az orchideát jobb, ha nem tartjuk az otthonunkban, hanem inkább irodába, váróterembe tesszük, olyan helyre, ahol minél több ember fordul meg. A hálószobában tilos tartani, mert különben reggel ébredés után mindig fáradtan és energiahiánnyal küzdhetünk.

Ezt már olvastad? Nagyon sok virágot fog hozni az orchidea, ha ezzel a táppal öntözöd!

Kihez nem illik az orchidea?

Az orchidea kifejezetten egy nőies virág, tele van feminin energiákkal, nem ajánlott férfiaknak ajándékozni. Azt mondják, hogy az orchidea energiája csökkenti a libidót, gyengévé és sebezhetővé teszi a férfiakat. Nem szabad orchideát tartani azokban a helyiségekben, ahol a férfiak sok időt töltenek.

Ezt már olvastad? Így szaporítsd sikeresen az orchideákat. Ezzel a módszerrel egész évben virágozni fognak

Az orchidea pozitív tulajdonságai

Úgy tartják, hogy az orchidea meghosszabbítja a fiatalságot, és pozitív hatással van a női egészségre, védelmet nyújt a negatív energiák ellen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!