KezdőlapHobbyMiért tegyünk kukoricalisztet a cserepes növények földjébe - A trükk, amely megszabadít...

Miért tegyünk kukoricalisztet a cserepes növények földjébe – A trükk, amely megszabadít a kártevőktől

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha szereted a növényeket, biztosan ismersz már néhány nagyszerű trükköt kedvenc szobanövényeid gondozására. De azt tudod, miért érdemes kukoricalisztet keverni a talajhoz?

Az ok, amiért kukoricalisztet kell keverni a cserepes növények talajához

Azt bizonyára tudod, hogy a cserepes növényeknek hatalmas szükségük van tápszerekre. De ezeket nem kell feltétlenül külön megvásárolnod, hiszen otthon is találhatsz néhány olyan dolgot, ami nagyszerűen alkalmas a növények ápolására.

Bármilyen furcsán is hangzik, kedvenc növényeidet kukoricaliszttel is táplálhatod. Ez a természetes módszer kétségkívül rendkívül hatékony, és többé nem lesz szükséged más, a kertészeti boltokban kapható tápszerre.

Mindössze annyit kell tenned, hogy a kukoricalisztet a cserepes virágok földjéhez kevered, magas nitrogéntartalmának köszönhetően ugyanis nagyszerű tápszerként is működik.

A kukoricaliszt segít megállítani a gyomnövények terjedését, ezért a legjobb, ha egy alapos gyomlálás után használod. Ugyanakkor a kártevők ellen is rendkívül hatékony.

A szakértők szerint, ha kukoricalisztet keversz a növények földjéhez, azok sokkal egészségesebbek és zöldebbek lesznek.

Szobanövények gondozása télen

Télen, amikor a kinti hőmérséklet lecsökken, a növények nyugalmi állapotba kerülnek. Ezért ebben az időszakban ritkábban kell öntözni őket – lényegében csak akkor, amikor a talaj felső rétege teljesen száraz.

Ezenkívül van még néhány tipp, amit nem árt figyelembe venni az öntözéssel kapcsolatban.

• A növényeket mindig szobahőmérsékletű vízzel öntözzük.
• Ne tartsd a növényeket radiátor vagy más hőforrás közelében, mert gyorsabban kiszáradnak.
• Takard le a talajt egy védőréteggel, hogy megóvd a gyökereket és a szárat a hidegtől, fagytól – ez beltéri és kültéri növények esetében egyaránt alkalmazható.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet