Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Szűz számára a 2014-es év csillagászati eseményei elsősorban a barátok, spiritualitás, oktatás, utazások, pénz, házasság, szerelem és gyerekek terén gyakorolnak hatást.

  • szuzSzerencsét hoznak a barátok az év első felében – mivel az év első felében a Jupiter még mindig a Rák jegyében tartózkodik, sok jót ígér számodra ez az időszak, és évek múlva is szívesen emlékszel majd az ezekre a hónapokra. Megfigyelheted, hogy a baráti köröd új figurákkal bővül, akik között új barátokra lelsz, sőt a lelki társad is megismerheted közöttük, aki olyan tanácsokkal lát el, amilyeneket eddig még senkitől sem hallottál. Ha szerelemre vágysz, a párodat is megtalálhatod egy közös ismerősön keresztül. Vagy az is meglehet, hogy egy régi barát iránt táplálsz majd gyengéd érzelmeket.

A Jupiter július 16-án elhagyja a Rák jegyét, és belép az Oroszlán csillagképbe. Ennek hatására a legbensőbb igényeid és személyes vágyaid kerülnek előtérbe, vagyis inkább elszigetelődsz, és jobban odafigyelsz a belső hangodra, megérzéseidre. A lehetőségek és a szerencse már nem lesznek annyira felismerhetőek, láthatóak előtted, a Jupiter ugyanis őrangyalként követ téged, és csak akkor ment meg, amikor úgy érzed, már nincs kiút. Jól tennéd, ha ebben az időszakban többször „találkoznál” belső éneddel, például a meditáció által, gondolkodj el, mit is akarsz elérni az életben, úgy személyes, mint társadalmi vonatkozásban. Így bízhatsz jobban önmagadban és saját képességeidben, mindez pedig az önbecsülésed növelését erősíti.

Olvasd el 2014-es Kínai horoszkópunkat is!

  • Nehézségek a kommunikációban, oktatásban, utazásokban – a Szaturnusz a Skorpió jegyében tölti a 2014-es évet, ezáltal a kommunikáció, új ismeretek, rövid utazások, testvéri kapcsolatok terén fejt ki hatást. Ebben az évben fontossá válik számodra a kommunikáció, mint ahogyan a szeretteiddel fenntartott jó viszony is. Mindezek ellenére a bolygó meg is leckéztethet, például azzal, hogy próbára teszi a gondolataidban, ötleteidben és érzelmeidben vetett bizalmad. Ennek hatására kételkedni kezdhetsz az értelmi képességeidben, és nem érzed majd jól magad, ha kimondod azt, amit szeretnél. Gyakrabban kapod magad azon, hogy merengsz dolgokon, és többször aggódsz majd mindenféle apróságért. Tanácsos visszafognod magad, még mielőtt megfordulna a fejedben a „mit tennék ha…” gondolat, ugyanis az, hogy az ördögöt fested a falra, csak plusz stresszforrás lesz számodra. Légy realista, tartsd kordában a negatív gondolataidat, és kérd ki egy kívülálló, de megbízható személy véleményét, amennyiben úgy érzed, nem tudsz felülkerekedni rémálmaidon. Egyébként 2014 ideális a tanulmányaid folytatására vagy elkezdésére. Ami az utazásokat illeti, főként a rövidtávúakat érdemes alaposan megtervezned, és körültekintőnek lenned ebben az időszakban.
  • Váratlan meglepetések a pénzügyeidben – az Uránusz tovább utazik a Kos csillagképben, ami számodra az anyagiakat helyezi előtérbe. A Plútóval folytatott mérkőzése idén sem ígér semmi jót a pénz terén, ezért ne kockáztasd a megtakarításaid, függetlenül attól, hogy mennyire bízol mások véleményében, érdekeiben és becsületében. Kerüld a hiteleket, kockázatos tranzakciókat vagy mindazon gyanús ügyeket, melyek veszélyeztetik az anyagi helyzeted. Egyébként kellemetlen meglepetésekre számíthatsz. Sajnos nem mindenki olyan becsületes, mint te. Az Uránusz jelenlegi helyzete azonban nemcsak a pénzt érinti, hanem az értékeket is, amelyeket másokban nagyra tartasz. Gondolkodj el, mi az, ami elsőbbségnek örvend az életedben, hogy mit akarsz elérni. A bolygó ugyanis befolyással van a képességeid, tehetségeid kamatoztatására, és a másokéval közösen kölcsönös hasznot érhetsz el.
  • Zavarodottság a házasságban és kapcsolatokban – ebben a számodra kitűnő évben, ami alatt maximálisan kiaknázhatod képességeidet, mégis akad egy aggasztó indok: a Neptunusz Halak csillagképben való tartózkodása. A Neptunusz a hit és a spiritualitás bolygója, de az illúzióké és a zavarodottságé is. Ennek hatására sikerül felfedezned az emberekben rejlő legjobb szándékokat, ami önmagában jó dolog, csak éppen akkor nem, ha ez elvonja a figyelmed azokról a dolgokról, amelyek általában elgondolkoztatnak téged. Kérdezz, kerüld a feltevéseket, rámenősködj a tiszta, egyértelmű válaszokért, és végül támassz alá mindent tényekkel. Ha kételyeid vannak, kérd ki a véleményét annak, akit nagyra becsülsz. A negatív befolyás dacára a bolygó erejét pozitívan is felhasználhatod: hódíts meg másokat! Plusz adag báj rejlik benned, ami sokakat bevonz a hálódba. Ez viszont kétértelmű lehet. Így hát ne lepődj meg, ha mások a javadra fordítják a „fegyvereid”.
  • Komoly változások a szerelemben és a gyerekekkel fenntartott viszonyban – a Plútó a Bak csillagképben marad 2014-ben, aminek hatására a gyerekek, relaxálás és a szerelem kerülnek előtérbe. Ez a bolygóállás  a spekulációkra, befektetésekre, nyereményekre és bukásokra is vonatkozik, így hát csak óvatosan bánj a javaiddal, és ne kockáztass. Lehetséges, hogy olyan többlet-kiadásra is számíthatsz, amelyeket a gyerekek idéznek elő, ezért jó, ha meghúzod a határt és elmagyarázod nekik, hogy a követeléseik megfontolatlanok. Ugyanezt a szabályt léptesd érvénybe, ha világkörüli utat terveznél, vagy a legdrágább autót akarnád megvásárolni a kínálatból. A tanulság az, hogy ne költekezz kedvtelésből, szabj meg apróbb kiadásokat, és takarítsd meg a különbséget.

Ajánló: Ha még többre vagy kíváncsi, olvasd el a Filantropikum.com 2014-es Szűz horoszkópját is!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!