Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legtöbb ember imádja az édességeket, akad azonban olyan is, aki egy napig sem tud meglenni egy kis nassolnivaló nélkül.

Érdemes azonban óvatosnak lenni, a túl sok édesség egy idő után egészségügyi problémák kialakulásához vezethet. Ha már nem tudunk meglenni édesség nélkül, akkor legalább fogyasszuk a házilag készített, egészségesebb változatát.

A téli ünnepek alatt általában megnő a látogató vendégsereg száma. Ilyenkor pedig jó, ha van egy kis nassolnivaló a háznál. Ha nem akarunk cukorbetegek lenni az ünnepek alatt, készítsük el az alábbi könnyű, és egészséges édességet.

Hozzávalók:

  • 2 csésze csokoládé chips,
  • 1 csésze földimogyoró,
  • 1 teáskanál vanília/kókusz/mandula kivonat,
  • egy fél maréknyi mandula.

Elkészítés: egy serpenyőbe tegyünk egy kevés vizet, és állítsunk bele egy kisebb lábast. Ebbe tegyük bele a csokoládé ⅔-át, és addig kavargassuk, míg felolvad a vízgőz fölött. Mikor felolvad, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a többi csokoládét. A csokit különben mikróban is felolvaszthatjuk, de ebben az esetben húsz másodpercnél több ideig ne hagyjuk olvadni.

A csokiba keverjük bele az apróra vágott mogyoródarabkákat, és addig kavargassuk, amíg a teljes felületüket bevonja a csoki. A keverékből gyúrjunk kisebb golyókat, majd forgassuk bele a mandula reszelékbe őket. Ha valaki nem szereti túlságosan a mandulát, akkor kókuszreszeléket is használhat helyette, de akár szimplán is hagyhatjuk a csokit.

Ezután tegyük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tálcára. Tálalás előtt legalább 2-3 órát hagyjuk a hűtőben a csokigolyókat, hogy kellőképp meg tudjanak szilárdulni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!