Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Próbáld ki ezt a különleges téli finomságot, amely a férfiak kedvencévé válhat!

Ez a legfinomabb téli ínyencség, azért érdemes elkészíteni, mivel a család minden tagja előszeretettel fogja fogyasztani. Gyorsan elkészül, hiszen mindössze két nap érési időre van szükség. Lássuk, mi a teendő.

Hozzávalók:

  • 1 liter víz;
  • 7-8 evőkanál só;
  • 6-7 cikk fokhagyma;
  • 5-6 babérlevél;
  • 6-7 fekete szemes bors;
  • még lehet használni egyéb fűszereket is, ízlés szerint;

Elkészítés:

Egy edénybe töltsd bele az vizet, majd tedd fel főni. Add hozzá a sót, és addig kavargasd, míg teljesen feloldódik. Hagyd, hogy felforrjon a sós víz, majd után vedd le a tűzhelyről az edényt, és várj addig, míg 30-40 Celsius fokra visszahűl a sós lé.

Tisztítsd meg a fokhagymákat, tépkedd a babérleveleket kisebb darabokra. A szalonna darabokba ejts bevágásokat, ahová majd a fokhagyma cikkeket tudod benyomni. Ezután a fokhagymával feldíszített szalonnadarabokat helyezd bele egy befőttes üvegbe, mehetnek bele a babérlevelek, a bors szemek, egyéb fűszerek, és végül a meleg sós lé.

Ezután född le az üveget egy kis tányérral, majd tárold a finomságot két napig napfénytől védett helyen. Két nap múlva pedig indulhat a lakmározás.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!