Próbáld ki ezt a különleges téli finomságot, amely a férfiak kedvencévé válhat!
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Ez a legfinomabb téli ínyencség, azért érdemes elkészíteni, mivel a család minden tagja előszeretettel fogja fogyasztani. Gyorsan elkészül, hiszen mindössze két nap érési időre van szükség. Lássuk, mi a teendő.
Hozzávalók:
- szalonna;
- 1 liter víz;
- 7-8 evőkanál só;
- 6-7 cikk fokhagyma;
- 5-6 babérlevél;
- 6-7 fekete szemes bors;
- még lehet használni egyéb fűszereket is, ízlés szerint;
Elkészítés:
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Egy edénybe töltsd bele az vizet, majd tedd fel főni. Add hozzá a sót, és addig kavargasd, míg teljesen feloldódik. Hagyd, hogy felforrjon a sós víz, majd után vedd le a tűzhelyről az edényt, és várj addig, míg 30-40 Celsius fokra visszahűl a sós lé.
Tisztítsd meg a fokhagymákat, tépkedd a babérleveleket kisebb darabokra. A szalonna darabokba ejts bevágásokat, ahová majd a fokhagyma cikkeket tudod benyomni. Ezután a fokhagymával feldíszített szalonnadarabokat helyezd bele egy befőttes üvegbe, mehetnek bele a babérlevelek, a bors szemek, egyéb fűszerek, és végül a meleg sós lé.
Ezután född le az üveget egy kis tányérral, majd tárold a finomságot két napig napfénytől védett helyen. Két nap múlva pedig indulhat a lakmározás.