Mindannyian szeretjük a házilag készített süteményeket, és egy kis kreativitással mindennap új csodával örvendeztethetjük meg szeretteinket. Próbáljuk ki az alábbi különleges technikával készített fagylaltos kosárkákat.
Egy edényben keverjünk össze 200 gramm vajat, 300 gramm barna cukrot, 2 tojást, 2 teáskanál vaníliakivonatot, 300 gramm lisztet, 80 gramm kakaót, 1 teáskanál szódabikarbónát, 200 gramm csokoládéreszeléket.
Keverjük jól el, majd vajazzuk meg egy brióssütő felfordított alját, és kisebb adagokban helyezzük rá a tésztát a kiemelkedő részekre. Egyenletesen simítsuk rá, majd tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 12 percig.
Emeljük le az elkészült kosárkákat, tegyük egy tányérra, és töltsük meg két-két evőkanál fagylalttal, és szórjunk rájuk egy-egy kevés csokoládéreszeléket.