Így tartósíts szőlőlevelet! Jobb, mint a káposzta, télen imádni fogod!
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
A töltött szőlőlevél a görög és a török konyha kedvenc eledele. A nyári nagy kánikulában szívesen fogyasztják, a leginkább csak fűszeres rizzsel töltött hideg töltelékeket, citromos öntettel. Kóstold meg, nem fogsz tudni ellenállni a kísértésnek, és készíteni fogsz egy még nagyobb adagot belőle.
Nyár derekán tartósíts finom, friss, élettel teli szőlőleveleket, hogy télen is legyen amit felhasználj a töltéshez.
Hozzávalók:
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
- szőlőlevél;
- 3 evőkanál só;
- 1 liter víz;
Elkészítés:
A szőlőlevelek szárát vágd le egy ollóval, és ha vastag rész van a szárnál, azt is vágd ki. Válassz nagyobb, de ne túl vastag leveleket. Alaposan mosd meg bő vízben a szőlőleveleket, majd tízesével tedd egymásra őket, és tekerd fel.
A kis tekercseket helyezd szorosan egymás mellé egy jól kifertőtlenített befőttesüvegbe. Készíts egy jó sós vizet, forrald fel, majd amikor kihűlt, öntsd az üvegbe a levelekre, úgy, hogy ellepje őket.
Tárold hűvös helyen az eltett szőlőleveleket, majd télen készíts belőle finom tölteléket!