Az áfonya a világ egyik legfinomabb és legegészségesebb bogyós gyümölcse. Most van a főszezon, ilyenkor érettek és zamatosak a hangsúlyos színű bogyók. Együk nyersen, de készíthetünk belőle kiváló süteményeket is.
A következő salátában főszerepet kap az áfonya, hiszen ez a karakteres ízű gyümölcs nagyon jól kombinálható spenóttal is.
Hozzávalók: 3 evőkanál ecet, 1/2 csésze olívaolaj, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 teáskanál cukor, 500 gramm spenót, 500 g áfonya, 200 g kék sajt, 200 g pekándió
Elkészítés: 15 perc alatt különlegesen ínyenc salátát készíthetünk. Akár ebédre, akár vacsorára is fogyaszthatjuk, könnyű és tápláló eledel. Az ecetet az olívaolajat, a mustárt és a cukrot tegyük egy tálba és jól keverjük el.
Aprítsuk fel a friss zöld, jól megmosott spenótleveleket, majd tegyük egy tálba, szórjuk meg az áfonyával, az apróra vágott sajttal és pekándióval. Majd öntsük rá a szószt, keverjük jól el, és hagyjuk állni legalább egy tíz percet, míg összeáll.