Lassan érkeznek a húsvéti ünnepek, így hoztunk nektek egy igencsak finom és egészséges salátát. Mi nagyon imádjuk, éppen ezért néha csak úgy, semmi különösebb alkalom nélkül is szoktunk böfföt készíteni.
A tavaszi ünnepek egyik elmaradhatatlan tartozéka a francia böf saláta. Nagyon egyszerű elkészíteni, laktató, és ráadásul mindenki imádja.
Hozzávalók: 500 gramm párolt marhahús, 300 gramm kockákra vágott főtt krumpli, 300 gramm sárgarépa, 300 gramm zöldborsó, savanyú uborka, 2 tojás sárgájából majonéz, a díszítéshez olajbogyó, főtt tojás, pirospaprika.
Elkészítés: a böf az egyik legkönnyebben elkészíthető étel. Nem kell túl sok tudás hozzá, azonban jó, ha egy kis kreativitással rendelkezünk. A hozzávalókat vágjuk apró darabokra, az uborkát akár meg is reszelhetjük, majd egy nagyobb üveg tálban keverjük el a majonéz ⅔ -ával.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Simítsuk el egy kanállal, a tetejét pedig egyenletesen fedjük be a megmaradt majonézzel. Díszítsük a vékony csíkokra vágott piros paprikával, olívabogyóval, és reszelt tojással. Tálalás előtt néhány órát tartsuk a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek.
A hozzávalókat kedvünk szerint variálhatjuk, ki is egészíthetjük akár. Tehetünk bele zellert, zöld paprikát, napraforgó- vagy tökmagot is. Van, aki úgy szereti, ha inkább a zöldségek dominálnak, sőt, a hús akár teljesen ki is hagyható belőle. A majonézt is helyettesíthetjük akár tejföllel, vagy joghurttal.
A zöldségeket külön-külön főzzük, hogy mindenik meg tudjon puhulni. Ne főzzük pl. a sárgarépát a krumplival együtt, mert a sárgarépának sokkal több idő kell ahhoz, hogy kellemesen puha legyen. A hús fövő vizébe tehetünk fokhagymát, hagymát, zellert, vagy petrezselyemzöldet. Így sokkal aromásabb lesz, de persze ezeket nem kell majd beletennünk a böfbe.