Ha vendégeink érkeznek, mindig igyekszünk valami harapnivalóval, bár egy kis desszerttel előrukkolni. Azonban, ha kevés az időnk, akkor valami nagyon gyorsat, de finomat kell összedobnunk. Jó, ha mindig van otthon fagyasztott tésztánk, számtalan finomság készíthető belőle pillanatok alatt.
Hozzávalók: 1 doboz almakonzerv, 2 darab fagyasztott sütemény lap, 1 tojás, ¼ csésze cukor, 1 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szegfűszeg, egy kevés kristálycukor a sütemény tetejére.
Elkészítés: mielőtt nekifognánk, melegítsük a sütőt 175 fokra. Az almát turmixoljuk össze, hogy egy pépes masszát kapjunk. Lisztezett vágódeszkára simítsuk ki az egyik fagyasztott lapot, kenjük meg az almával, majd tegyük rá a másik lapot.
Egy pizzaszeletelő segítségével vágjuk kb. fél centis csíkokra, majd helyezzük el óvatosan a tepsibe. Ezután kenjük meg a tetejét a felvert tojással. Egy tálkában keverjük el a cukrot, a fahéjat, és a szegfűszeget, majd szórjuk a tészta tetejére. Ezután szórjuk meg az egészet még egy adag kristálycukorral.
Tegyük a tésztát 15 percre az előmelegített sütőbe, majd vegyük ki, és hagyjuk egy keveset, míg kihűl. Tálalhatjuk karamellszósszal, de akár tejszínhabbal is.