Miként készítsünk otthon egészséges jégkrémet, extra kalória- és cukormentesen? A Twice most 5 ilyen receptet ajánl a figyelmedbe, amelyek elkészítése egyszerű, és megannyi ízlésnek eleget tevő! Vágjunk hát bele!
Az otthon elkészített fagyinak számos előnye van: nincs benne túlzott mennyiségű cukor, sem kalória, íze sokkal intenzívebb és természetes, hála a gyümölcsöknek, amelyek bele kerülnek. Aromájuk semmiképp sem fogható az adalékok és színezékek által kölcsönzött ízhez! Kis erőfeszítéssel és a kedvenc hozzávalókból te magad is elkészítheted őket!
1. Málnás, görögjoghurtos pálcikás fagyi
Mi kell hozzá?
1 doboz görögjoghurt, egy marék málna, kevés tej, ízlés szerint méz.
Hogyan készítsd el?
Keverd össze a hozzávalókat, turmixgépben vagy csak simán egy edényben, öntsd a pálcikás fagyi-formákba, és néhány órára tedd a mélyhűtőbe!
2. Banánfagyi
Mi kell hozzá?
2 banán, 1 tábla 80% fölötti kakaótartalmú feketecsoki, ízlés szerint méz, kókuszreszelék, őrölt dióbél.
Hogyan készítsd el?
Hámozd meg, majd vágd kettőbe a banánokat, és szúrd fagyispálcikákra. Tedd őket egy neylontasakba, majd a mélyhűtőbe egy éjszakára. Olvaszd meg a csokit gőz felett, vagy egy forróvízbe merített befőttesüvegben, és add hozzá a mézet. Vedd ki a banánokat a fagyról, és mártsd bele őket egyenként a csokiba. Bónuszként beleforgathatod kókuszreszelékbe, dióbélbe, és már tálalhatod is!
3. Limonádés-gyümölcsös pálcikás fagyi
Mi kell hozzá?
1 citrom, szénsavmentes ásványvíz, méz, friss gyümölcsdarabkák (szilva, barack, banán, dinnye, stb), friss mentalevelek.
Hogyan készítsd el?
Készíts kissé koncentráltabb limonádét, és tölts belőle egy keveset a fagyiformákba. Aztán rakosgasd bele az előre kikészített gyümölcsöket is, mentalevelekkel fűszerezve, míg meg nem telik a fagyiforma. Helyezd rá a formák fedelét is, és tedd a mélyhűtőbe őket. Ha kész, mielőtt kiszednéd a fagyikat a formából, hagyd néhány percet állni szobahőmérsékleten.
4. Csokis-fagyis sütemény
Mi kell hozzá?
A süteményhez: 1 tábla 60% fölötti kakaótartalmú feketecsoki, 1 csésze puffasztott rizs, eseteg 1 evőkanál gesztenyepüré, kevés víz.
A fagyikrémhez: 3 fagyasztott banán, 1 jól megérett barack.
Hogyan készítsd el?
Olvaszd meg gőz felett a csokit, és keverd bele a puffasztott rizst, a gesztenyepürét és néhány csepp vizet. Az egészet öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe/edénybe, majd nyomkodd alaposan bele egy kanál segítségével. Amikor kihűlt, tedd a mélyhűtőbe egy órára. Idő közben turmixold össze a banánokat a barackkal, és öntsd rá a kapott masszát a ropogós sütire. Néhány órára tedd vissza a fagyra, és tálalás előtt kb 5 percet hagyd szobahőmérsékleten.
5. Sárgadinnyés fagyi rózsaszirom-lekvárral
Mi kell hozzá?
Fagyasztott sárgadinnye darabkák, méz, öntetnek pedig rózsaszirom lekvár.
Hogyan készítsd el?
A lefagyasztott sárgadinnyét turmixold össze, míg krémes állagot nem kapsz. Keverd hozzá a mézet is, és ne aggódj, nem olvad meg egyhamar! Öntetnek tégy rá rózsaszirom lekvárt, és máris örülhetsz az ízeknek!