Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ez az egyszerű kefires tészta ideális töltött lepényekhez.

Édes (lekváros, csokis, stb.), vagy sós (húsos, sajtos, stb.) töltelékkel egyaránt elkészíthető, de készülhet belőle akár házi pizza, fánk, vagy zsemle is.

Hozzávalók:

  • 500 ml kefir;
  • 800 g liszt;
  • 1 tojás;
  • 50 ml olaj;
  • 40 g vaj;
  • 2 evőkanál cukor;
  • 1 kávéskanál só;
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna;

Elkészítési mód:

A kefirt öntsd egy mély tálba, és add hozzá a tojást, sót, cukrot és a szódabikarbónát. Keverd össze alaposan, amíg homogén masszát nem kapsz. Hagyd állni 5 percig, amíg kis légbuborékok képződnek a felszínén. Ezután add hozzá az olajat, és keverd össze.

Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a vajat, majd add hozzá a kefires masszát. Gyúrd össze alaposan a tésztát.

Adj még hozzá lisztet, amíg a tészta nem tapad a kezedhez, és lágy és rugalmas állagú lesz.

Fedd le egy konyharuhával, és hagyd állni körülbelül 30 percig. A fél óra elteltével a tészta készen áll a sütésre.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!