Az alábbiakban valami nagyon különlegeset mutatunk. Csak erős gyomrúaknak ajánlott! A fánk, amiről eddig azt hitted, hogy minden oldalról ismered, és már összes lehető formában kipróbáltad, most egy teljesen új oldaláról mutatkozik be. A gigantikus fánkot érdemes kipróbálni, az egész család rajongani fog érte.
Egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amilyennek látszik. Csupán olaj, liszt, cukor, tojás, fahéj, tej, vanília és valamilyen lekvár szükséges hozzá.
Hozzávalók:
Elkészítés: 520 gramm liszt, 450 gramm cukor, 500 gramm vaj, 220 gramm tej, 6 tojás, 80 gramm növényi olaj, 6 teáskanál sütőpor, 4 teáskanál fahéj, 2 teáskanál vanília.
A vajat, a tojást, a cukort, a vaníliát és a fahéjat keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport, és lassú fokozaton keverjük simára. Fogjunk egy közepes méretű inox tálat, vajazzuk ki, tegyünk az aljába egy kis sütőpapírt, és kanalazzuk bele a masszát. Majd tegyük a sütőbe, és süssük meg. Mikor készen van, vágjuk le a tetejét, borítsuk ki egy rácsra, és az alját szórjuk meg alaposan fahéjas cukorral. Az óriási fánk elkészítéséhez két ilyen cipóra lesz szükségünk, tehát kétszer kell elvégeznünk ezt a műveletet. Vágjuk ki mindkét cipónak a belsejét, majd töltsük meg lekvárral, és szintén egy kis lekvár segítségével ragasszuk össze őket.