KezdőlapReceptekDesszertElsőre úgy néz ki, mint egy hatalmas fánk, de, amikor félbe vágja,...

Elsőre úgy néz ki, mint egy hatalmas fánk, de, amikor félbe vágja, meglepődsz, hogy mi van a belsejében!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az alábbiakban valami nagyon különlegeset mutatunk. Csak erős gyomrúaknak ajánlott! A fánk, amiről eddig azt hitted, hogy minden oldalról ismered, és már összes lehető formában kipróbáltad, most egy teljesen új oldaláról mutatkozik be. A gigantikus fánkot érdemes kipróbálni, az egész család rajongani fog érte.

jelly-donut

Egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amilyennek látszik. Csupán olaj, liszt, cukor, tojás, fahéj, tej, vanília és valamilyen lekvár szükséges hozzá.

Hozzávalók:

Elkészítés: 520 gramm liszt, 450 gramm cukor, 500 gramm vaj, 220 gramm tej, 6 tojás, 80 gramm növényi olaj, 6 teáskanál sütőpor, 4 teáskanál fahéj, 2 teáskanál vanília.

A vajat, a tojást, a cukort, a vaníliát és a fahéjat keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport, és lassú fokozaton keverjük simára. Fogjunk egy közepes méretű inox tálat, vajazzuk ki, tegyünk az aljába egy kis sütőpapírt, és kanalazzuk bele a masszát. Majd tegyük a sütőbe, és süssük meg. Mikor készen van, vágjuk le a tetejét, borítsuk ki egy rácsra, és az alját szórjuk meg alaposan fahéjas cukorral. Az óriási fánk elkészítéséhez két ilyen cipóra lesz szükségünk, tehát kétszer kell elvégeznünk ezt a műveletet. Vágjuk ki mindkét cipónak a belsejét, majd töltsük meg lekvárral, és szintén egy kis lekvár segítségével ragasszuk össze őket.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet