Ma már nem is számít annyira egzotikus gyümölcsnek a nagyáruházak polcain zöldellő avokádó, más néven aligátorkörte. Most egy könnyű vacsorareceptet ajánlunk, ami a fogyókúrázóknak is biztosan ínyére lesz.

Azért mert avokádóról van szó, nem kell azt gondolni, hogy nagy flancolásról beszélünk, hiszen nem nevezhető drága gyümölcsnek, amely egyes besorolások szerint zöldségnek számít. Egy normális esti vacsoraként is megfelel a következő recept, de ha vendégeket készülünk fogadni, akkor is megállja a helyét.
Négy személyre a következő alapanyagokra van szükségünk:
2 darab sárgarépa, lereszelve, mindössze egy darab avokádó, ajánlott, hogy minél érettebb legyen, egy teáskanál citromlé, 3 darab főtt tojás karikákra vágva, római kömény, valamint só és bors.
A lereszelt sárgarépához hozzá kell adni a magjától megszabadított és összezúzott avokádót. Ez a két összetevőt össze kell keverni, sót és borsot adva hozzá, majd jöhet a római kömény, a végén pedig a citrom levét is rá kell locsolni. Finomabb az íze, ha pirított kenyérre kenjünk a kapott ízmasszát, majd tegyük rá a tojáskarikákat. Remekül passzol melléje a snidling, illetve az újhagyma. A fogyókúrázók sajtszelet helyett nyugodtan avokádószeleteket fogyaszthatnak, ugyanakkor gyümölcsökkel és tejjel összeturmixolva, igazi vitaminbombához juthatnak.