KezdőlapReceptekEzt a hozzávalót soha ne tedd a krumplipürébe, mert különben elrontod vele!

Ezt a hozzávalót soha ne tedd a krumplipürébe, mert különben elrontod vele!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A legtöbben a burgonyapüréhez tejet vagy vizet tesznek, de a szakemberek tudják, hogy nem ez a két összetevő a tökéletes burgonyapüré titka. A püréhez a tejszín lehet a legjobb választás.

Ha tejszínt használunk, könnyed, légies állagú lesz a püré, kellemesebb lesz az íze, mintha csak vizet, vagy tejet adtunk volna hozzá.

A megfőtt burgonyát törjük minél jobban össze, majd keverjük bele a tejszínt, amikor a tejet vagy a vajat szoktuk hozzáadni. Keverjük jól össze, amíg finom, krémes állagú lesz a püré. Tehetünk hozzá egy kevés szerecsendiót vagy reszelt parmezánt is.

Válasszuk ki a megfelelő burgonyát

A szakácsok azt javasolják, hogy a burgonyapüréhez olyan burgonyafajtát válasszunk, amelyet könnyebben szét lehet törni. Ha túl sokáig főzzük, lisztes lesz.

A burgonya akkor főtt meg tökéletesen, ha egy villát könnyen bele tudunk szúrni. A pürét célszerű minél hamarabb elfogyasztani, ha újra felmelegítjük, megváltozhat az íze.

Tejmentes burgonyapüré

A burgonyát főzzük, majd mossuk meg, tisztítsuk meg, és vágjuk kockákra. Ezután tegyük egy nagy edénybe, majd adjunk hozzá egy teáskanál sót 1 kg burgonyához. Közepes lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg a villát könnyen bele tudjuk szúrni.



Szűrjük le, törjük össze, majd tegyük vissza a tűzre egy kis időre, kevergessük, és adjunk hozzá egy kevés növényi vajat vagy tejszínt. Vegyük le a tűzről, ha szükséges, sózzuk meg, majd addig keverjük, amíg eléri a kívánt állagot.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet