Hozzávalók: 3 tojás, 200 g cukor, 200 g habos tejszínhab, 1 vaníliacukor, 350 g feketeribizli, 1 kanál rum eszenc, 2 tasak vaníliacukor.
Elkészítés: A ribizlit megpucoljuk és jól megmossuk, majd mixer segítségével megtörjük. Miután megtörtük átpaszírozzuk. A tojásfehérjét habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, feketeribizlit és a rum eszencet, majd ismét verni kezdjük forró vízzel teli edény fölött. Ezt tíz percig, amíg habos masszát nem kapunk. Amikor kész van egy jeges edénybe rakjuk a lábast és addig kavarjuk, amíg le nem hűl. Amikor kihűlt hozzáadjuk a hideg tejszínhabot, majd hűtőbe tesszük amíg tálaljuk. A feketeribizli helyett feketeribizli szirupot is használhatunk.
Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!
Ezeket olvastad már?
Legfrissebb
Hirdetés