KezdőlapReceptekDesszertFélig levágja az alma tetejét, majd elkezdi kikaparni a belsejét. Ezután jön...

Félig levágja az alma tetejét, majd elkezdi kikaparni a belsejét. Ezután jön csak az izgalmas rész!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ezt a könnyű nyári finomságot percek alatt elkészíthetjük, ízletes érett almára lesz szükségünk, és még néhány kiegészítőre. Az egészséges desszertet a család imádni fogja.

habos-alma

Hozzávalók: 4 közepes méretű alma, 3 kanál barna cukor, egy csipetnyi fahéj, egy kanál citromlé, ¼ csésze cukor, ¼ csésze liszt, 2 kanál vaj, egy csipet só, néhány mentalevél a díszítéshez.

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. Vájjuk ki az almák belsejét, és enyhén locsoljuk meg citromlével, ez megakadályozza a barnulást. Egy tálban keverjük el az kivájt almadarabkákat, a cukrot, a sót, és a megmaradt citromlevet. Egy másik tálban keverjük el a vajat, a lisztet és a cukor másik felét.

Kanalazzuk muffin formába a cukros, citromleves keveréket, majd öntsük rá a vajas masszát. Tegyük a sütőbe 25 percre, majd ha elkészült kanalazzuk vissza a nyers almába. Ha kihűlt, tálaljuk vanília fagylalttal, díszítsük mentalevéllel.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet