KezdőlapReceptekDesszertFinom és egészséges: mazsolás zabpelyhes keksz

Finom és egészséges: mazsolás zabpelyhes keksz

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A zabpelyhes keksz számtalan variációja elkészíthető, nagyon egyszerű, így a kezdő szakácsok is nekifoghatnak, sőt a gyerekeket is bevonhatjuk a munkába. Kiváló délutáni csemege lehet, de vasárnapi desszertként is megállja a helyét.

Fotó: tutitippek.hu
Fotó: tutitippek.hu

Most egy egyszerű mazsolás változatát fogjuk elkészíteni, de tehetünk bele csokit, aszalt gyümölcsöt, magokat, diót vagy kókuszreszeléket is.

Hozzávalók: 120 gr vaj vagy margarin, 125 gramm cukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg liszt, ½ tk szódabikarbóna, ½ tk őrölt fahéj, ¼ tk só, 12 dkg zabpehely, 12 dkg mazsola

Elkészítés: A szobahőmérsékletű puha vajat krémesre keverjük a tojással a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, fahéjjal és sóval, majd ehhez hozzáadjuk az előbbi krémes masszát.

Ezután hozzákeverjük a mazsolát és a zabpelyhet. Miután összeállt a massza kanállal vagy kézzel kisebb kupacokat formázunk, majd belerakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy kanállal kissé laposra, kekszszerűre nyomkodjuk a tetejét.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd addig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz. Hagyjuk a tepsiben míg kihűl, így könnyebb lesz majd kivenni. A kekszeket tároljuk jól záródó kekszes dobozban.



Forrás: tutitippek.hu

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet