Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A világ legfinomabb vacsorája készült el a tegnap este. Este kilenc órakor életmentő tud lenni egy ilyen ötlet: gyorsan elkészül, nagyon finom és egészséges is. A választás azért esett erre a vacsorára, mert időhiányban szenvedtem, nem nagyon volt otthon szerencsére semmi más gyorsétel, és valami meleg, egyszerű ételre vágytam.

la_pomme_de_terre_craquante

Gyerekkorom kedvenc vacsorája került sütőbe percek alatt, és amellett, hogy kellemes krumpli illat árasztotta el az egész lakást, jó volt egy kicsit nosztalgiázni is.

Hozzávalók: minél több közepes méretű krumpli, de fejenként legalább 3 darab, provencei fűszerkeverék, só, savanyútej, 3—4 gerezd fokhagyma, egy csepp olívaolaj, friss kapor.

Elkészítés: A krumplikat alaposan megmossuk (nem kell meghámozni, a héja lesz a legfinomabb része, és ekkora mennyiségben nem káros fogyasztani), majd kettévágjuk őket és egy tepsiben a sütőben csúsztatjuk, megsózzuk, szórunk rá egy-egy csipet provencei fűszerkeveréket. Folyamatos forgatás mellett addig hagyjuk őket, míg az elvágott felük aranybarnára sül. Ezalatt egy kisebb tálba törjük bele a fokhagymagerezdeket, sózzuk meg, öntsünk rá egy csepp olívaolajat, vágjuk rá egy kevés zöld kaprot, majd öntsük fel egy fél csupor savanyútejjel. Mikor megsült a krumpli szedjük ki tányérokba, majd öntsük nyakon a fokhagymás szósszal, és ehetjük is. A maradék savanyútejet töltsük pohárba, és kortyoljuk jó nagyokat belőle az ínycsiklandozó vacsora mellé.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!