A tegnap villámgyors ebédre volt szükség, mivel már hat óra is elmúlt, talán vacsoraként is emlegethetnénk. Ha ezt a csoda-fogást elkészítjük, mindenképp két legyet ütünk egy csapásra: ebéd és vacsora kipipálva, és a maradékot még tízóraira is elvihetjük. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen mennyei finomságot lehet összerakni fél óra alatt az otthon található hozzávalókból.
Olvasd el ezt is: Egy anya levele felnőtt gyerekéhez, amit mindenkinek el kellene olvasnia: „Bocsáss meg, hogy már nem lehetek számodra az, aki egykor voltam”
Hozzávalók négy személy részére: penne, 3 közepes sárgarépa, egy nagy fej hagyma, 3—4 gerezd fokhagyma, 3 cukkini, reszelt sajt, só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint (petrezselyemzöld, tárkony, zeller levél)
Elkészítés: A hagymát, fokhagymát és a sárgarépát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a jól megmosott és kockára vágott cukkiniket, és az egészet felöntjük egy kevés vízzel. Én nem hámoztam meg őket, mivel annyira zsenge volt a héja, így csak a két végüket vágtam le. Sózzuk, borsozzuk, és mikor nagyjából kellő puhaságúra párolódnak a zöldség, akkor hozzáadjuk az apróra vágott friss zöld fűszereket is. Közben tehetjük oda már a vizet főni a pennének is. A megfőtt zöldségeket botmixerrel összetörjük, majd a keletkezett pépet hozzákeverjük a megfőtt és leszűrt pennéhez. Tálaláskor mindenik tányérra reszeljünk sajtot. Én házi füstölt sajttal tálaltam, így sokkal ízletesebb, és nagyobb feldobja a cukkini ízvilágát.