KezdőlapReceptekHa így készíted a kávét mindenki rajongani fog érted

Ha így készíted a kávét mindenki rajongani fog érted

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokat elárul rólad, hogy milyen kávét főzöl! Ezt a módszert mindenképp meg kell tanulnod!

A kávé a világ egyik legkedveltebb itala, akárhová is mész vendégségbe, az az első kérdés “kérsz egy kávét”. Számtalan fajta kávé létezik, sokan sokféleképpen készítik el. Ha az alábbi módszert megtanulod, biztosan elsőre el fogod kápráztatni a vendégeid vele!

Van néhány lépés, amit be kell tartanod, ha egy nagyon finom aromájú kávét szeretnél főzni!

1. A legfinomabb kávé a törökök által közkedvelt “ibrik”-ben főzhető. Felejtsd el a drága kávéfőzőket, soha nem lesz olyan finom a kávé, mint az ibrikben. Minél keskenyebb a szája, annál hosszabb ideig megőrzi az aromát.

2. A kávéfőzés egy időigényes művelet. Az a kávé, amit minél rövidebb idő alatt meg szeretnél főzni, nem lesz finom!

3. A legfinomabb kávé frissen darált minőségi szemekből készül. Sőt, attól is függ, hogy mennyire aprók a szemek. Egy kávészakértő első ránézésre tudja, hogy milyen kávét kell választani.

4. Ahhoz, hogy aromásabb legyen a kávé, szűrt vizet használj, soha ne csapvizet!

5. Az ibrikben főzött kávét nem kell sokáig főzni, amint felforr, és hab képződik a tetején, le kell venni az edényt a tűzről. Várd meg, míg leszáll a hab, majd ismét tedd vissza az edényt a tűzre. Néhányszor csináld meg ezt a műveletet. A közben kialakult felső réteg nem engedi, hogy az aroma elpárologjon.

6. A végén adj egy csipet gyömbért, és néhány szem sót a kávéhoz, így sokkal különlegesebb aromája lesz.

7. Hagyd néhány percig állni az ibrikben, és csak utána töltsd ki csészékbe.

8. Ne ízesítsd, engedd, hogy a vendégek annyi cukrot tegyenek bele, amennyit akarnak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet