Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Még kapható a piacokon friss uborka, így ha szeretnél savanyúságnak eltenni, akkor még van bőven időd. A következőben egy olyan receptet tanulhatsz meg, amely 2-3 nap alatt megsavanyítja az uborkákat, így nem kell heteket várnod a kedvenc savanyúságodra.

Ha kipróbálod ezt a receptet, 2-3 nap alatt elkészül a savanyú uborka!

A legjobb, ha kis méretű uborkákat választasz, amelyek végét le kell vágni, csípni, ha azonban csak nagyobb uborkákat tudsz beszerezni, azokat hosszanti irányba vágd kettőbe. Ezután mosd meg alaposan, majd helyezd bele egy tálba, majd önts rá forró vizet, és tedd félre addig, míg kihűl a víz. Ezt követően öntsd le a vizet az uborkákról, majd azokat egy tiszta befőttes üvegbe, szorosan egymás mellé helyezd el, a lényeg, hogy minél kevesebb szabad tér maradjon közöttük.

Pár szelet fokhagymát, pár kapor szárat, pár szelet friss tormát, majd borsikafűt, vagy akár babérlevelet, zeller levelét, és végül fekete szemes borsot tégy rá az uborkákra.

Ezután 1 liter vízbe oldj fel 35-40 g konyhasót, majd főzd fel, és hagyd 5-6 percig hűlni, majd utána öntsd rá az uborkákra. A végén tégy rá az üvegre egy kis tányért, és tárold a savanyúságnak valót 20-30 Celsius fok közötti helyiségben. 2-3 nap alatt máris besavanyodnak az uborkák, és következhet a falatozás.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!