Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Legtöbben közülünk a bundás hús elkészítését csakis a jól bevált liszt-tojás és zsemlemorzsa felhasználásával tudják elképzelni. Ha azonban nyitottak vagyunk az újra, akkor ezen a kombón túllépve, nagyon sok alapanyag áll rendelkezésünkre, hogy egy ízletes, de egyáltalán nem szokványos főételt készíthessünk.

Csirke ropogós parmezán kéregben – egyszerű, finom, gyors és rendkívül ízletes recept! Gyors és egészséges alternatívája a serpenyőben sült bundás húsnak!

Hozzávalók:

  • 600 g csirkemell;
  • 150 g reszelt parmezán sajt;
  • 2 tojás;
  • 100 g zsemlemorzsa;
  • só és bors, rozmaring egy kis friss petrezselyem (opcionális);

Hogyan készítsük el? Vágjuk a csirkemellet vékony szeletekre, majd sózzuk és borsozzuk. Készítsünk elő 3 tálacskát: az egyikbe tegyük a reszelt parmezánt, a másikba a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. A petrezselymet vágjuk apróra és keverjük össze a felvert tojásokkal és a rozmaringgal.

Hevítsük fel a serpenyőt, majd a húsdarabokat mártsuk a parmezánba (rázzuk le a felesleget) a felvert tojásba (hagyjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön) és végül zsemlemorzsába.

Öntsünk olajat a serpenyőbe és helyezzünk 2-3 darab csirkét (ne többet) és oldalanként süssük 4-5 percig. (Ha látjuk, hogy a kéreg túl gyorsan sül, vegyük le a lángot.)

A kalcium, a víz, zsír és fehérje után a negyedik fontos elem, melyre szüksége van a szervezetünknek. Rendkívül fontos, mivel ellenőrzi az ideg- és izomimpulzusokat, a pulzusszámot, valamint a hormonok kiválasztódását vagy felszabadulását. Ezért jó, ha az étrendünkbe minél több kalciumban gazdag élelmiszert beiktatunk.

A parmezán az egyik olyan élelmiszer, amelyről sokan azt hiszik, hogy nincs semmi keresnivalója egy diétás étrendben. Viszont minden bizonnyal állítható, hogy ez az egyik leggazdagabb kalcium-tartalmú élelmiszer, ezért a rendszeres fogyasztása nagyon ajánlott.

Ugyanakkor a parmezán könnyen emészthető és alacsony koleszterin tartalommal rendelkezik. Ezen túlmenően gazdag retinolban, riboflavinban tokoferolban és niacinban, valamint kalciumban nátriumban és cinkben. Azonban azt is tudnunk kell, hogy 100 gramm parmezán 431 kcal-ot, 28 gramm zsírt, 4 gramm szénhidrátot és 28 gramm fehérjét tartalmaz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!