KezdőlapReceptekÉtelekHázi császárszalonna készítése - Milyen fűszerekre van szükség, hogy igazán ízletes legyen

Házi császárszalonna készítése – Milyen fűszerekre van szükség, hogy igazán ízletes legyen

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A császárszalonna tökéletes választás az ünnepi asztalra, akár főve, akár sülve. Ez az egyszerű, házilag elkészíthető recept garantáltan friss és ízletes fogást kínál.

Az ünnepekre készülve sokan azon gondolkodnak, milyen finomságokat készíthetnének az asztalra. A császárszalonna, vagy császárhús tökéletes választás lehet a karácsonyi és a szilveszteri vacsorához, akár főve, akár sülve, és bár az üzletek polcain is megtalálható, ha azt szeretnénk, hogy biztosan ne tartalmazzon egészségtelen adalékanyagokat, a legjobb, ha házilag készítjük el.

A sült császárszalonna receptje egyszerű, és nincs hozzá szükség semmilyen speciális eszközre.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés hasaalja;
  • 1 teáskanál só;
  • 3-4 gerezd fokhagyma;
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors;
  • 1 teáskanál szárított csombor;
  • 1 teáskanál csípős paprika;

Elkészítési mód:

Először is vágjuk két részre a császárszalonnát, figyelve arra, hogy a darabok ne legyenek túl nagyok, vagy túl kicsik. Ezután kenjük be az összezúzott fokhagymával, és fűszerezzük sóval, borssal, csomborral. A szalonnadarabokat csomagoljuk sütőpapírba, és egy tepsiben tegyük maximum 100 Celsius-fokra előmelegített sütőbe.

Hagyjuk sülni körülbelül egy órán át, majd egy villával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha megsült, csomagoljuk ki a sütőpapírból, és hagyjuk kihűlni.

A kész császárszalonnát egy hideg kamrában, vagy hűtőszekrényben is tárolhatjuk, de le is fagyaszthatjuk, ha azt szeretnénk, hogy hosszabb ideig elálljon.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet