Hogy készítheted el a csalánt a legízletesebben, úgy, hogy még a család legválogatósabb tagja is szívesen egyen belőle? Próbáld ki ezt a majonézes receptet.
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma;
- 4 evőkanál házi majonéz;
- 1 evőkanál reszelt torma;
- 1 kg csalán;
Elkészítési mód
Tépkedjük le a csalán leveleit (vágjuk le a szár vastagabb részeit). Mossuk meg alaposan a leveleket, ezután csepegtessük le, és tegyük forrásban levő vízbe. Hagyjuk a tűzön, míg teljesen át nem fő (vagy majdnem teljesen, ízlés szerint), majd szűrjük le. A tormát reszeljük apróra, és adjuk a csalánhoz. Passzírozzuk össze alaposan, de ne törjük össze teljesen.
Készítsük el a majonézt, és adjuk hozzá a már elkészült krémhez, majd a legvégén keverjük bele a fokhagymát is (törjük össze és készítsünk belőle mártást egy kis olajjal).
Ezt már olvastad? “Ha az emberek tudnánk, mennyi gyógyhatása van a csalánnak, csak csalánt termesztenének” – Maria Treben
Ha tehetjük, fogyasszuk friss házi kenyérrel.