Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hogy készítheted el a csalánt a legízletesebben, úgy, hogy még a család legválogatósabb tagja is szívesen egyen belőle? Próbáld ki ezt a majonézes receptet.

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma;
  • 4 evőkanál házi majonéz;
  • 1 evőkanál reszelt torma;
  • 1 kg csalán;

Elkészítési mód

Tépkedjük le a csalán leveleit (vágjuk le a szár vastagabb részeit). Mossuk meg alaposan a leveleket, ezután csepegtessük le, és tegyük forrásban levő vízbe. Hagyjuk a tűzön, míg teljesen át nem fő (vagy majdnem teljesen, ízlés szerint), majd szűrjük le. A tormát reszeljük apróra, és adjuk a csalánhoz. Passzírozzuk össze alaposan, de ne törjük össze teljesen.

Készítsük el a majonézt, és adjuk hozzá a már elkészült krémhez, majd a legvégén keverjük bele a fokhagymát is (törjük össze és készítsünk belőle mártást egy kis olajjal).

Ezt már olvastad? “Ha az emberek tudnánk, mennyi gyógyhatása van a csalánnak, csak csalánt termesztenének” – Maria Treben

Ha tehetjük, fogyasszuk friss házi kenyérrel.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!