Hétvége van, kissé lustának érezzük magunkat, de mégis valamivel meglepnénk, örömet okoznának magunknak, vagy családunknak, ezért jön az ötlet: süthetnénk valamit.

De milyen finomságot lehet hamar elkészíteni, olyant ami pár perc alatt elfogy a tányérról, annyira népszerű? A megoldás az áfonyás muffin, mindössze 3 perc kell feláldozzunk szabadidőnkből.
Beth Moncel, a Budget Bytes című könyve szerzője elárulja a gyors süti receptjét. Nem kell előmelegített sütőt használni, hanem az alapanyagokat össze kell egyszerre keverni, majd mehet az egész a mikrohullámú sütőbe. A gasztroblogger szerint a kapott végeredmény kicsit olyan, mintha az áfonyás palacsinta és az áfonyás muffin közötti finomságba harapnánk bele.
Most nézzük, hogy mi kell ehhez:
- egy negyed bögre liszt,
- 1 evőkanál barna cukor,
- egy negyed teáskanál sütőpor, egy csipet só, ugyanennyi fahéj, egy fél evőkanál vaj, 2 evőkanál tej, és utána jöhet az áfonya, amely lehet friss, vagy fagyasztott.
Elkészítése: Egy olyan tálba, amelyet be lehet tenni a mikróba, keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, fahéjat. Ezután jöhet hozzá a vaj, kézzel el kell dolgozni, hogy ne maradjanak nagyobb darabok, utána ráönthetjük a tejet, ha túl száraz a tészta, még tehetünk pár kanál tejet utána.
A mikrót állítsuk be a legforróbb fokozatra, és 90 másodperc alatt el is készül a fincsiség.