Sokkal egyszerűbb megvásárolni a boltban a majonézt, de ha elolvassuk, hogy mit is tartalmaz valójában, egy életre elmegy tőle a kedvünk. Inkább szánjunk rá tíz perccel többet, és készítsünk mindig otthon friss majonézt.
Sokan azért nem fognak hozzá otthon majonéz kevergetéshez, mert mindig elrontják és összemegy. Mit csinálunk rosszul, ha ez megtörténik? Az egyik leggyakoribb hiba, ha túl sok olajat adagolunk hozzá. Ilyenkor egy olajos réteg keletkezik, és egyáltalán nem lesz krémes, csak kicsapódik a zsiradék a tetejére. Nézzük, hogy kell helyrehozni az elrontott majonézt.
1. Ha olajos lesz és kicsapódott a majonéz, keverjünk hozzá két evőkanál forró vizet. Ha egy picit főzzük is, akkor szilárdabb lesz. A forró víz segít, hogy homogenizáljuk a masszát.
2. Keverjük két percig a majonézt, hogy jól összeálljon. Ha úgy tűnik, nem megy a dolog, tegyünk egy újabb tojássárgát egy tiszta edénybe.
3. Ehhez a tojássárgához adagoljuk nagyon kis mennyiségenként az elrontott majonézt. Miután kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a maradékot egyszerre.
4. Addig keverjük, míg egy sima, összeállt, krémes masszát kapunk.
Ha szükséged van házi receptre itt 4 egészséges majonézreceptet is találsz!