Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A padlizsánkrém nélkülözhetetlen nyári fogás.

Az arabok által Európába hozott padlizsán a nyár végi időszak egyik legfontosabb zöldsége, ami krémként, grillen sütve, töltve egyaránt zamatos lehet.

Hozzávalók a padlizsánkrémhez:

  • 1 kg padlizsán (érett, kemény);
  • 1 pohár olaj;
  • 1 fej lilahagyma;
  • 1 evőkanál almaecet;
  • 2 érett paradicsom;
  • Só, bors ízlés szerint;

Elkészítési mód:

A padlizsánokat minden oldalról alaposan süsd át, amíg teljesen meg nem puhulnak. Az égett héjat azonnal távolítsd el róla, sózd meg, és hagyd lecsepegni legalább 1 óra hosszat.

A hagymát vágd apróra, mosd meg hideg csapvízben (így nem lesz olyan keserű), csepegtesd le alaposan, majd keverd össze az ecettel. A padlizsánt vágd apróra, majd lassanként add hozzá az olajat, folyamatos kavargatás mellett. Ezután add hozzá az ecetbe áztatott hagymát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Díszítsd néhány szelet felkarikázott paradicsommal.

Trükkök: A padlizsánkrémhez adhatunk még 1-2 evőkanál tejfölt, és 3-5 gerezd fokhagymát is, de majonézzel is elkészíthetjük. Ehhez 2 tojássárgájára, 200 ml olajra, 2 evőkanál citromlére, egy kevés borsra, 1 evőkanál tejfölre és 3 gerezd fokhagymára lesz szükség.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!