Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A kaszinótojás vagy töltött tojás sokak kedvence, de amennyire kedvelt, annyira ritkán készítünk. Valamiért bevonult az ünnepibb menük listájába, pedig egy egyszerű hétköznap ínycsiklandozó reggelije vagy vacsorája lehet. Sőt, ha estére vendégeket várunk, egészen biztosan mindenkit leveszünk a lábáról a kaszinótojással.

toltott-tojas

Nagyon egyszerű elkészíteni, istenien finom, kevés hozzávaló szükséges, és nagy sikert lehet aratni vele. Sokféle változata ismert, az alapváltozatot mindenki kedvére variálhatja.

Lássunk egy egyszerű és nagyon finom alapváltozatot olajbogyóval.

Hozzávalók: 10 tojás, 2 kanál majonéz, 1 nagy kanál mustár, 1, 5 dl tejföl, petrezselyemzöld, cukor, só, bors, 15 dkg mag nélküli olajbogyó

Elkészítés: Tegyük fel a tojásokat főni, majd mikor készen vannak, öntsük fel az edény hideg vízzel, és hagyjuk egy keveset állni. Majd hámozzuk meg, vágjuk félbe, és szedjük ki a tojások sárgáját. Vágjuk apróra az olajbogyót, majd keverjük össze a villával szétnyomott tojássárgákat, a tejfölt, a majonézt és a petrezselyemzöldet, és a mustárt. Ízesítsük egy kevés cukorral, sóval és borssal. Innentől kezdve már csak a kreativitásunk szab határt: használhatunk tortadíszítőt, de akár egy kiskanalat is ahhoz, hogy visszatöltsük a krémes masszát a tojás belsejébe. Mikor ezzel kész vagyunk, helyezzük egymás mellé a tojásokat, és a tetejüket díszítsük petrezselyemzölddel, olajbogyóval. Ha maradt, díszítés előtt önthetünk rájuk még egy adag majonézt.

Ti hogyan készítitek a kaszinótojást?


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!