Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A palacsinta számtalan változatban és ízben elkészíthető, imádjuk az édestől a sósig az összeset. Most mutatunk egy könnyen elkészíthető különlegesebb ízű, de egészséges változatot.

Fotó: comfybelly.com
Fotó: comfybelly.com

Hozzávalók (kb. 16 palacsinta lesz belőle):

– fél csésze kókuszliszt
– 1/3 csésze mandula por
– 1 1/2 teáskanál sütőpor
– 4 tojás
– 1 evőkanál kókuszolaj
– 1/3 csésze tej
– 1 teáskanál vanília eszencia
– egy csipet tengeri só
– 1-2 evőkanál vaj
– juharszirup

Elkészítés: Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a kókusz lisztet, mandulát, sütőport, sót. A tojásokat, a kókuszolajat, a tejet és a vaníliát egy habverő segítségével keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.

Addig keverjük, míg csomómentes lesz. Ha sűrű lenne a massza, még adhatunk hozzá egy kevés tejet. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy kevés vajat, majd kanállal adagoljuk bele a palacsintákat. Jó, ha kisebb darabokat sütünk.

Tegyük egy kanállal a serpenyőbe, majd simítsuk el, és süssük meg mindkét oldalát. Fogyasztáskor cseppentsünk rá juharszirupot, kínálhatjuk bogyós gyümölcsökkel.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!