A palacsinta számtalan változatban és ízben elkészíthető, imádjuk az édestől a sósig az összeset. Most mutatunk egy könnyen elkészíthető különlegesebb ízű, de egészséges változatot.

Hozzávalók (kb. 16 palacsinta lesz belőle):
– fél csésze kókuszliszt
– 1/3 csésze mandula por
– 1 1/2 teáskanál sütőpor
– 4 tojás
– 1 evőkanál kókuszolaj
– 1/3 csésze tej
– 1 teáskanál vanília eszencia
– egy csipet tengeri só
– 1-2 evőkanál vaj
– juharszirup
Elkészítés: Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a kókusz lisztet, mandulát, sütőport, sót. A tojásokat, a kókuszolajat, a tejet és a vaníliát egy habverő segítségével keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.
Addig keverjük, míg csomómentes lesz. Ha sűrű lenne a massza, még adhatunk hozzá egy kevés tejet. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy kevés vajat, majd kanállal adagoljuk bele a palacsintákat. Jó, ha kisebb darabokat sütünk.
Tegyük egy kanállal a serpenyőbe, majd simítsuk el, és süssük meg mindkét oldalát. Fogyasztáskor cseppentsünk rá juharszirupot, kínálhatjuk bogyós gyümölcsökkel.